3 redenen voor een binnenzwembad

Zwemmen is niet alleen erg leuk, het is ook nog eens heel goed voor je. Het werkt ontspannend, maar het is ook een erg goede sport.

Guido van Loon 24 September 2021

Een eigen zwembad in de tuin is dan ook een wens van vele mensen. Met een eigen zwembad kun je een duik nemen wanneer je maar wilt. Wil je het hele jaar door zwemmen? Dan is een binnenzwembad misschien een nog betere optie.  

Je kunt het hele jaar zwemmen

Het eerste en grootste voordeel van een binnenzwembad laten aanleggen is dat je er het hele jaar door gebruik van kan maken. Er zijn in Nederland maar weinig dagen waarop je echt gebruik kunt maken van een buitenzwembad. Veel dagen is het gewoonweg te koud om er een duik in te nemen. Een binnenzwembad is dan ook een uitstekend alternatief als je toch graag een zwembad bij huis wilt. Het water van een binnenzwembad blijft van zichzelf een stuk warmer en dat maakt het erg aangenaam om erin te zwemmen. Zo kun je er ongeacht de weersomstandigheden lekker zwemmen. Sterker nog, hoe gezellig is het om lekker, warm binnen te zwemmen terwijl het buiten een stuk kouder is en regent. 

Een binnenzwembad is makkelijker in onderhoud

Niets is vervelender dan dat moment dat je net de eerste duik wilt nemen en dat je er dan achterkomt dat het zwembad vol ligt met blad en ander vuil. Met een buitenzwembad heb je al snel te maken met dit probleem. Het vuil valt dan bijvoorbeeld van omstaande bomen in jouw zwembad. Ook de bodem en randen van het zwembad worden buiten sneller vies. Bij een binnenzwembad heb je hier een stuk minder last van. Hierdoor is het makkelijker te onderhouden en kun je nog meer genieten van het zwembad. Het onderhouden is tenslotte niet waarvoor je het zwembad hebt aangeschaft. 

Je hebt meer privacy

Ben je eindelijk lekker aan het genieten in je zwembad, zie je de buurman vanuit zijn zolderraam gluren. Niet echt een fijn idee. Met een binnenzwembad heb je een stuk meer privacy dan bij een buitenzwembad, omdat deze veelal omringd is door muren. Je kunt ervoor zorgen dat niet iedereen zomaar naar binnen kijkt en dat maakt dat je echt in alle rust kunt genieten. Of je nu met zijn tweeën een romantische avond hebt of met je hele gezin in het water zit, een binnenzwembad biedt je een veilige, rustgevende plek waar je je echt even terug kunt trekken.

 

Reacties