Foto: 2016/Intex Spa.jpg

Vakantiegevoel in je eigen tuin

Zomer. Tijd om te genieten van de zon, het mooie weer en je eigen tuin.

Guido van Loon

Toch zal je hier soms nog éven wat moeite voor moeten doen - tenslotte moet je tuin eerst vakantie klaar worden gemaakt. Of je nu wilt of niet, een echt vakantiegevoel krijg je alleen als je tuin ook in vakantiesfeer is gebracht. Hoe doe je dat? Creëer zelf het perfecte vakantiegevoel in je eigen tuin in 5 simpele stappen.

Werk achterstallig onderhoud weg

Er is niets zo frustrerend als lekker willen zonnen en dan bedenken: “oh ja, dat moest ook nog…”. Daarom kun je beter zorgen dat je vóór je vakantie, of op zijn laatst aan het begin van je vakantie, achterstallig onderhoud wegwerkt. Zorg dat de schutting stevig staat, dat de gevel van je huis er weer netjes uitziet, dat de tuin niet te veel onkruid bevat en dat je paden weer schoon zijn. Zo kun je je pas echt lekker ontspannen!

Voeg leven toe

Levende dingen in onze omgeving laten ons automatisch meer ontspannen. Daarom kun je het beste zorgen voor genoeg groene, levende planten in je tuin. Ben je niet zo dol op tuinieren, dan kies je voor eenvoudige planten die weinig onderhoud nodig hebben. Hou je wel van tuinieren, dan kies je veel bloeiende bloemen, kleine struikjes en andere mooie planten. Zorg sowieso voor wat leven in je tuin!

Decoreer saaie oppervlakken

Heb jij in je tuin bijvoorbeeld een schutting of muur? Dan kun je deze geweldig opvrolijken! Daarmee zorg je niet alleen dat je tuin minder saai wordt, maar kun je meteen een echte vakantiestemming creëren. Maak er een levendige bloemenwand van, zet er wat leuke spulletjes neer of hang een groot buitenschilderij op om in de juiste stemming te komen.

Maak een waterval

Niets zo ontspannend als kabbelend water in je tuin. Heb je de gelegenheid, zorg dan voor een fonteintje of watervalletje dat hiervoor kan zorgen. Niet iedereen heeft de luxe om een grote waterval kwijt te kunnen - en dat hoeft ook niet. Ook een schattig, klein fonteintje werkt al enorm ontspannend als je lekker zit te lezen of ligt te zonnen.

Zwembad of jacuzzi

In het ideale geval heb jij de ruimte voor een flink zwembad in de tuin. Echter, veel mensen moeten het stellen met een wat beperktere ruimte en kunnen dus geen zwembad kwijt. Een ‘echte’ jacuzzi is behoorlijk prijzig, dus ook dit lijkt in eerste instantie niet echt een haalbare oplossing. Er is echter wel een haalbare oplossing, die in vrijwel elke tuin past: een intex spa. Dit is een opblaasbare jaccuzi welke je heel gemakkelijk kunt opblazen. De intex spa is een ideale manier om heerlijk te ontspannen in een verwarmd bad, terwijl je een stuk goedkoper uit bent dan met een ‘echte’ jacuzzi. Je kunt een intex spa bestellen bij Top-zwembadshop.nl.

Een vakantiegevoel hoef je echt niet per se op een tropisch eiland te gaan halen. Je kunt, zelfs in een land als Nederland, genieten van je vakantie door veel buiten te zijn. Maak je tuin vakantieklaar en je zult zien dat je vanzelf in de juiste vakantiestemming terecht komt. Ontspannen maar!

Reacties