Foto: opblaasbare-bubbelbaden

De ideale oplossing voor een zwembad in je tuin

Het nemen van een zwembad is voor veel mensen een luxe die niet snel genomen wordt. De kosten van de zwembad zelf zijn snel aan de hoge kant.

Guido van Loon

Daarbij kost een verbouwing in de tuin om de zwembad te plaatsen ook veel geld. Een ideaal van luxe is voor veel mensen een bubbelbad. Dit is iets dat door veel mensen geassocieerd wordt met de echt rijken der aarde, met echt grote luxe. Het is dan ook niet gek dat dit voor veel mensen buiten bereik ligt, dat veel mensen dit niet kwijt kunnen in hun huis, of niet kunnen betalen. Voor die mensen die ambitie hebben om in overgrote luxe te leven is er een oplossing, namelijk de opblaasbare jacuzzi. Een opblaasbare jacuzzi brengt veel gemakken en voordelen met zich mee.

Goedkoper dan een zwembad

Voor wie toch echt het luxe leven moet en zal leven, maar hiervoor niet het geld heeft, is er natuurlijk altijd de loterij. Maar wie niet in die trucjes trapt van en zijn geld dus niet verspilt aan de loterij, kan misschien nog wat geld bij elkaar krijgen voor het kopen van een opblaasbaar bubbelbad. Deze zijn een stuk goedkoper dan een echt bubbelbad en erin zitten voelt toch wel een beetje luxueus aan, hoewel je je natuurlijk wel gewoon zal blijven beseffen dat het een treurige gewaarwording is dat je puur en alleen luxe kan instellen als het doel in je leven. Maar ach, het is niet alsof mensen met een echt bubbelbad zich nou zoveel beter voelen over zichzelf, immers zijn zij het die het meeste bijdragen aan de aftakeling van onze aarde.

Bespaart veel ruimte

Ook bespaar je natuurlijk aardig wat ruimte door het nemen van een opblaasbare variant. Want dat wat opblaasbaar is, is ook weer makkelijker leeg te laten lopen. Daardoor kan je na gebruik het bubbelbad opbergen in je schuur of in een kast. Zo hoef je dus niet eerst nog een groot pretentieus huis te kopen voor je een bubbelbad wil hebben, wat natuurlijk ook flink in de kosten kan snijden. Want even een landhuisje aftikken, dat is slechts voor de allerrijksten weggelegd, zeker met de huidige woningmarkt.

Kostenbesparing

Maar de allerbeste oplossing is eigenlijk het niet nemen van een bubbelbad. Dit is het aller goedkoopst en zorgt er ook voor dat je de minste ruimte verspild. Op die manier kan je dus twee vliegen in één klap slaan. Ook kan je hierdoor beter beseffen dat het een overbodige luxe is die je eigenlijk totaal niet nodig is en die gewoon perfect past in de door consumptie gedreven kapitalistische maatschappij die zich voedt op dit soort aankopen die uiteindelijk onvermijdelijk leiden tot een cultuur waarin verspilling en verbruik van alles dat we hebben de norm wordt.

Om veel tijd en geld te besparen is een opblaasbare jacuzzi dus zo’n gek idee nog niet. Gemakkelijk aan te schaffen en in de tuin, of zelfs huis, te plaatsen. Daarbij is de jacuzzi van alle gemakken voorzien die je ook in een zwembad zou hebben. Je kan dus bijna stellen dat een zwembad overbodig is!

 

Reacties