Foto: unive

Heb jij ook zo’n hekel aan het dakgoot reinigen?

Een van de minst populaire klusjes onder woningeigenaren, is het dakgoot reinigen.

Esmee 25 Augustus 2023

Iedereen die ooit met een schepje en een emmertje op de ladder heeft gestaan om de dakgoten schoon te scheppen, hoeven wij niet te vertellen welk een smerig karweitje dit is. In je dakgoot vallen namelijk allerlei bladeren die langzaam beginnen te rotten. Daardoor worden deze bladeren een vieze smurrie die stinkt en die je ook nog eens erg vies maakt. Het werken op hoogte is ook iets waar veel mensen een hekel aan hebben, dus het mag geen verrassing heten dat veel mensen deze taak liever kwijt dan rijk zijn. Het goede nieuws is, dat dit nu ook kan. Je kunt namelijk een verzekering afsluiten waarmee je nooit meer dit vieze klusje hoeft uit te voeren. Wij laten je zien wat de mogelijkheden zijn.  

Waarom je dakgoten schoonmaken? 

Het schoonmaken van je dakgoot is een klusje dat heel belangrijk is. Ga maar na: je goten zijn bedoeld om regenwater op een goede manier af te voeren. Wanneer je goten verstopt raken, kan het water niet meer weg. Water kiest altijd de weg van de minste weerstand waardoor de kans groot is dat het water aan de verkeerde kant van je dakgoot naar een uitweg zoekt. Het water loopt dan naar binnen via je binnenmuur en dat kan grote problemen veroorzaken. Het vervelende is dat je dit vaak niet gelijk merkt. Pas wanneer je forse schade hebt opgelopen, worden de problemen zichtbaar. Denk hierbij aan grote vlekken op je wand, rottende houtconstructies en wellicht ook schadelijke schimmels. Zorg er daarom voor dat je dakgoot schoon blijft zodat het water op de juiste manier afgevoerd kan worden. 

De zekerheid van een schoonmaakbeurt

Zoals wij al aangaven, is het mogelijk om het schoonmaken van je dakgoten te verzekeren. Je kunt namelijk je dakgoot reinigen met Univé. Het idee is simpel: jij betaalt een maandelijkse premie en in ruil daarvoor besteed je dakgootreinigen uit aan een expert. Deze zal zelf contact met jou opnemen om een afspraak met je in te plannen. Vervolgens komt hij langs en hij neemt ook zelf alles mee wat nodig is om het werk naar behoren uit te voeren. Het enige wat jij dus hoeft te doen, is deze verzekering afsluiten. Dat kun je doen door naar de site van Univé te gaan. Hier kun je de voorwaarden doornemen en gelijk je polis afsluiten. Binnen een paar minuten is dan alles geregeld.  

Vind jij deze verzekering ook ideaal? 

Wanneer je eenmaal ervaren hebt hoe fijn het is om onderhoud uit te besteden aan mensen die hier goed in zijn zonder dat het je veel geld kost, smaakt dit al snel naar meer. Kijk daarom ook eens of de overige verzekeringen van Univé iets voor je zijn. Zo kun je bijvoorbeeld besluiten om je cv-ketelonderhoud ook uit te besteden via Univé. Of wat dacht je er van om het schoorsteenvegen via Univé te regelen? Alles is mogelijk, dus bekijk de opties vandaag nog even.

Reacties