Foto: 2018-04/vloertegels van Designtegels.nl.jpg

Passie en perfectie; de handgemaakte tegels van Designtegels

Designtegels is bij toeval en uit pure passie ontstaan.

Een van de oprichters liep tegen originele cementtegels – beter bekend als Portugese tegels – aan tijdens een surftripje in Zuid-Marokko en besloot er een aantal mee te nemen naar Nederland. Al snel werd de vraag naar deze bijzonder authentieke tegels zo groot, dat het bedrijf Designtegels vandaag de dag bekend staat als dé leverancier van handgemaakte tegels in Europa. De collectie bevat naast de cementtegels tegels ook Marokkaanse, Spaanse, Turkse en Italiaanse tegels. Het aanbod van Designtegels is oneindig...

Uniek en tijdloos

Het begon allemaal met de Portugese tegeltjes, maar ondertussen heeft Designtegels het assortiment uitgebreid met een breed aanbod aan Marokkaanse, Italiaanse, Spaanse tegels en mozaïektegels van marmer. Het individuele karakter is een van de belangrijkste aspecten van de tegels van Designtegels. Mede omdat ze nog steeds zorgvuldig met de hand op duurzame wijze worden gemaakt in verschillende landen binnen en buiten Europa, blijven de tegels hun unieke uitstraling behouden.

Eindeloze keuzes

Designtegels heeft een enorm pallet van ruim 500 verschillende patronen beschikbaar in verschillende kleuren en maten. Het assortiment is onlangs uitgebreid met beton- metal- en houtlook tegels. Van opvallende, aanwezige prints voor de durfal, tot rustige pasteltinten die in elk interieur passen. De populairste tegels uitgelicht:

Portugese tegels

De Portugese tegels, ook wel Cementtegels genoemd, krijgen binnen Designtegels een eigen merknaam: ‘Azule’. Het zijn handgemaakte tegels op basis van cement en pigmenten. De patronen zijn heel herkenbaar; speelse, geometrische vormen op kleurrijke tegeltjes. Deze tegels worden stuk voor stuk met de hand gemaakt. Juist dit unieke procedé zorgt voor levendige kleurnuances en een heel specifieke look.

Marokkaanse tegels

Marokkaanse tegels zijn immens populair. Dat is wel duidelijk. De Zelliges en Bejmat tegels alsook de Platta, komen uit Fes in Marokko. Deze tegelsoort is nergens anders ter wereld te krijgen. Ze worden gemaakt van een klei die vrijwel alleen voorkomt in grotten in de stad Fes. De kleuren en vormen spreken voor zich en juist die kleurnuances maken deze tegels populair. De Zelliges zie je terug op wanden, waar de Bejmat en de Platta door de dikte en grootte ook geschikt zijn voor op de vloer. De Platta tegels zijn exclusief verkrijgbaar bij Designtegels.

Mozaïektegels

Marmer mozaïek in verschillende vormen en kleuren, handig op matjes verlijmd. Het leuke van marmer mozaïek is dat het een duurzaam handgemaakt product is waarmee veel mogelijk is. De uitstraling is chique en statig en kan zowel op de wand als op de vloer verwerkt worden. Je ziet het marmer mozaïek tegenwoordig overal: van badkamer tot woonkamer, van rustieke villa tot hip hotel.

Verantwoord

Of het nu om Portugese of Marokkaanse Zelliges, Platta’s of Bejmat gaat, Designtegels produceert de tegels daar waar de grondstoffen vandaan komen en controleert zelf nauwkeurig het hele productieproces. Daarmee waarborgen ze de kwaliteit tegels en zorgen ervoor dat de tegels op een eerlijke wijze worden gemaakt. Designtegels gebruikt voornamelijk groene, organische en verantwoorde grondstoffen. Zo heb je met Designtegels niet alleen bijzonder mooie, maar ook verantwoorde tegels in huis!

Meer van Designtegels.nl
Reacties