Foto: Lingen_betonlook-tegels-woonkamer4_B

Keramische betonlook tegels voor een industriële uitstraling

Droom je van een loft in New York? Maar kun je niet zonder ons koude kikkerlandje?

Je kunt ook je woning aanpassen om de sfeer van een New Yorkse loft na te bootsen. De stoere en industriële uitstraling vind je in een materiaal als beton. Loop je niet warm voor woonbeton vanwege de nadelen die er aan kleven? Dan zijn keramische betonlook tegels de perfecte oplossing. Met keramische betonlook tegels creëer je het effect van een betonnen vloer, maar heb je geen last van de nadelen van een echte betonvloer. De uitstraling van een New Yorkse loft is met betonlook tegels zo dus alsnog binnen handbereik!

Tegels met het effect van een betonvloer

Betonlook vloertegels zijn zeer maatvast. Daardoor is het mogelijk de tegels met een zeer smalle voeg te leggen. Als je dan ook nog voor een voeg kiest in dezelfde kleur als de tegels, dan lijkt het net of de vloer uit een geheel bestaat. Samen met de schitterende kleurnuances van de tegels heb je dan een prachtige vloer! Zo kun je met keramische betonlook tegels hetzelfde effect bereiken als van een beton-, epoxy- of gietvloer.

Grootformaat tegels

Betonlook tegels zijn er ook in heel grote formaten, tot wel 120 x 120cm! Tegels in een dusdanig grote afmeting geven de ruimte een ruimtelijk effect: het lijkt groter. Vaak een goed idee voor een kleine ruimte als bijvoorbeeld de badkamer. Ook hier werkt een voeg in dezelfde kleur als de tegels in je voordeel.

Betonlook tegels in elke ruimte

Tegels hebben duurzame eigenschappen en ze zijn geschikt voor in iedere ruimte. De tegels zijn vuurvast, vlekbestendig en krasvast, wat ze ideaal maakt voor toepassing in de keuken. In de badkamer worden betonlook tegels vaak gebruikt als vervangen voor beton ciré. Door de harde toplaag zijn de tegels heel makkelijk schoon te maken. Kies voor de badkamervloer voor een tegel die wat structuur heeft, zodat je niet uitglijdt als de vloer nat is. Wit sanitair op een betonlookvloer geeft overigens een heel mooie, luxe uitstraling.

Tegels met vloerverwarming

Tegels geleiden warmte snel en gelijkmatig. Daardoor zijn ze zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming. Door de goede geleiding is het snel behaaglijk warm in huis. Daarnaast houden tegels de warmte ook lange tijd vast. Dat maakt de vloerverwarming ook nog eens energiebesparend.

Meer informatie: Lingen Keramiek

Reacties