Foto: 266825

De natuur als inspiratie voor je vloer

Heuga introduceert haar tapijttegelcollectie Really Random, welke is gebaseerd op het biomimicry-principe.

Heuga introduceert haar tapijttegelcollectie Really Random, welke is gebaseerd op het biomimicry-principe.

De naam zegt het al, Really Random is een product met een willekeurig ontwerp (“random” is Engels voor “willekeurig”). Random tegels variëren per stuk in kleur en design. Binnen de tegels zijn subtiele kleurschakeringen en verschillen in patronen waar te nemen, die gelegd als een vloer een mooi natuurlijk geheel vormen. De tegels kunnen in iedere willekeurige richting gelegd worden, waardoor installeren eenvoudiger en sneller gaat. Daarnaast blijft afval door snijverlies tot een minimum beperkt: in vergelijking met kamerbrede vloerbedekking levert het een besparing op van zo’n 50% (minder dan ± 5% snijverlies in tegenstelling tot ± 10% bij kamerbreed).

 

De gedachte achter het ontwerp van Really Random is biomimicry, een principe waarbij het leren van de natuur centraal staat om zo tot duurzamere producten en processen te komen. Bij de ontwikkeling van Really Random stelden de designers zichzelf de vraag hoe de natuur een tapijttegel zou ontwerpen. Door letterlijk de natuur in te gaan, kwam het designteam tot een oplossing. Ze vertaalden de kleuren en patronen die ze op de bosgrond vonden naar een ontwerp, en zo ontstond Really Random. Evenals de kleuren en patronen, zijn ook de kleurnamen geïnspireerd op het bos. Really Random is beschikbaar in 10 prachtige natuurtinten, variërend van de lichte naturelkleuren 'Blossom' (bloesem) en 'Limestone' (kalksteen) tot donkere aardetinten als “Autumn leaves” (herfstbladeren) en 'Slate' (leisteen). Wie voor kleur gaat, kan kiezen uit het gele 'Sandstone'(zandsteen), het groene 'Foliage' (gebladerte) of het dieprode 'Japanese Maple' (Japanse esdoorn).

Heuga en biomimicry

Het biomimicry-principe is geheel in lijn met Mission Zero, de duurzaamheidsvisie van Heuga en haar moederbedrijf InterfaceFLOR. Random tapijttegels gaan langer mee dan kamerbreed tapijt en leiden tot beduidend minder afval. Biomimicry ligt zelfs ten grondslag aan de 7 pijlers van Heuga’s duurzaamheidsvisie, ook wel de 7 fronten genoemd. De 7 fronten zijn: Voorkomen van verspilling, Schadelijke emissies vermijden, Hernieuwbare energie inzetten, De cirkel sluiten, Efficiënt transporteren, Betrokkenheid creëren en Innovatief ondernemen. Really Random is dus niet alleen een product met een duurzaam ontwerp, maar het wordt ook volgens duurzaamheidsprincipes geproduceerd.

Meer informatie: www.heuga.nl

Reacties