Mosa Terra Maestricht

Een tegel die de tijd trotseert. Dat is Ultragres Terra Maestricht, een topserie uit het assortiment van Mosa.

Mosa Terra Maestricht

Door een speciaal ontwikkelde techniek wordt bereikt dat het uiterlijk van iedere tegel verschillend is, zodat een natuurlijk effect gecreëerd wordt. Deze ongeglazuurde vloertegel is ongekend maatvast waardoor een minimale voegbreedte (van 2 millimeter) realiseerbaar is. De tegel is mooi vlak, keihard en absoluut slijtvast. Hij is bovendien vorstbestand en zeer gemakkelijk in onderhoud. Terra Maestricht is verkrijgbaar in een vlakke uitvoering en in een slipwerende reliëf-uitvoering (RL).

Integraal en modulair tegelprogramma

Het integrale en modulaire tegelprogramma Terra Maestricht is volledig afgestemd op de eisen die architecten stellen aan tegels. De serie is zeer uitgebreid in formaat, kleur, oppervlak en accessoires. Al dan niet voorzien van LED-verlichting. De tegels zijn geschikt voor wanden, vloeren en gevels. Voor binnen en buiten. Terra Maestricht tegels zijn van pure keramiek en dubbelhardgebakken. Daardoor zijn ze keihard, krasvast, onverslijtbaar en vorstbestand. Oftewel duurzaam. Het gehele programma is gecertificeerd met het Cradle to Cradle® Silver certificaat.

Modulaire formaten

Terra Maestricht is er van XXS (mozaïek) tot XXL. Vierkant, rechthoekig of in stroken. In veel verschillende formaten. Voor wand, vloer en gevel. In oneindig veel verbanden en combinaties te leggen. Indien gewenst met minimale voeg. Terra Maestricht is met zijn uitstraling en mogelijkheden nu al een tegelklassieker die zorgt voor een tijdloos en industrieel beeld in de ruimte.

Twee oppervlakken

Terra Maestricht is er in twee oppervlakken. De vlakke, matte soort (V en VV) is fijnkorrelig en oogt poederachtig. Dit benadrukt het puur keramische karakter, maar zorgt ook voor functionele stroefheid waardoor de tegel geschikt is voor vrijwel elke ruimte. De tegels met reliëfstructuur (RL en RM) zijn robuuster van karakter. Ze zijn stroever waardoor ze uitermate geschikt zijn voor buitentoepassingen en natte ruimtes. Terra Maestricht tegels zijn volledig gesinterd en van puur keramische kwaliteit. Daardoor zijn ze oersterk, kleurecht, slijtvast, water-, weer- en vorstbestand.

Ruim spectrum van kleuren

Terra Maestricht is leverbaar in een ruim spectrum van kleuren en tinten. Van koel tot warm. De unieke en natuurlijke kleurschakeringen dankt Terra Maestricht aan Mosa’s unieke technologische pigmentprocedé. Bij de ene kleur geprononceerder dan bij de andere.

Tegelpatronen

Met de verschillende formaten, kleuren en tegelpatronen kan de esthetiek van elke ruimte worden benadrukt. Het Mosa Design Team ontwikkelde verschillende tegelpatronen die de mogelijkheden van deze collectie goed tot hun recht laten komen. Het lijnenspel tussen tegel en voeg levert interessante vlakken op. De variaties zijn talrijk en geven een nieuwe kijk op wanden en vloeren.

Gerectificeerd en extreem maatvast

De Terra Maestricht-tegels zijn zeer vlak en gerectificeerd, dus extreem maatvast hetgeen een minimale voeg mogelijk maakt. De poederachtige, matte uitstraling van deze ongeglazuurde tegels is niet alleen sfeervol maar ook tijdloos. Al deze eigenschappen maken Terra Maestricht tot een innovatief tegelconcept voor de hedendaagse architect.

Geveloplossingen

Terra Maestricht is ook een uitstekend product voor architectonische gevelontwerpen. De ruime keuze in formaat en kleur geeft oneindige mogelijkheden voor zowel geventileerde als niet-geventileerde gevels. De tegels van Mosa Facades zijn stootvast, lichtecht, graffitibestendig, brandveilig en vochtdicht. Zeer functioneel en duurzaam dus.

Voor binnen en buiten

Het integrale en modulaire tegelprogramma Terra Maestricht is geschikt voor wanden, vloeren en gevels. Voor binnen en buiten. Terra Maestricht tegels zijn van pure keramiek en dubbelhardgebakken. Daardoor zijn ze keihard, krasvast, onverslijtbaar en vorstbestand.