Zo bescherm jij je vloer tegen krassen van meubels

Als je een mooie (houten) vloer hebt wil je geen krassen van stoelen. Hoe voorkom je dat? Heel eenvoudig: met de handige stoelwielen van Zwenkwielen.net.

20 April 2021

Krassen op je nieuwe vloer

Krassen op je mooie, nieuwe vloer; je moet er niet aan denken. Maar je hebt nu eenmaal van die handige eetkamerstoelen waar wieltjes onder zitten. Zoals gezegd; erg praktisch maar als je niet oppast komen hier toch al snel krassen op. Maar hoe kan dat dan? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat de wieltjes die onder jouw stoelen zitten, kwalitatief niet zo goed zijn. Helemaal oppassen wordt het als je de stoelen ook weleens in je tuin gebruikt. Er kunnen bijvoorbeeld stukjes grind of zand onder blijven zitten; funest voor jouw vloer. Maar ook vuil op de vloer zelf kan aan de wielen gaan zitten.

Wat doe je als je houten vloer beschadigd is?

Krassen op je vloer kun je gelukkig vaak zelf wel herstellen. Voor niet al te diepe krassen heb je vaak al genoeg aan wat onderhoudsolie en een klein plukje staalwol. Je druppelt wat olie op de kras en boent het uit met staalwol. Je zult dat de krassen hiermee verdwijnen! Zijn het diepere krassen dan kun je ervoor kiezen je vloer te reinigen met een intensiefreiniger. Het voordeel hiervan is dat je alle oude lagen van de vloer haalt, je begint dus als het ware opnieuw. Na het reinigen schuur je de krassen licht op met een schuurpapiertje en herstel je de vloer met onderhoudsolie of boenwas.

Zo voorkom je krassen van meubels

Maar voorkomen blijft natuurlijk altijd beter dan genezen. Door te kiezen voor de juiste stoelwielen voorkom je al een hoop problemen. Door voor goede stoelwielen te kiezen, zorg je er namelijk relatief eenvoudig voor dat je vloer krasvrij maar ook streepvrij blijft! En het mooie is; Zwenkwielen.net heeft zoveel keuze, voor elke vloer is er wel een geschikte stoelwiel te vinden! Daarnaast hebben zwenkwielen als voordeel dat je er eenvoudig alle kanten mee op kunt draaien.

Zitten er al wieltjes onder jouw stoelen en twijfel je hoe je deze het beste kunt vervangen voor de stoelwielen van Zwenkwielen.net? Bekijk dan hun eenvoudige stappenplan

Reacties