Voorkom krassen in je vloer met deze 3 tips

Frustratie nummer één wanneer je een nieuwe vloer hebt: krassen. Gelukkig kun je dat vermijden met deze 3 tips.

10 Augustus 2021
  1. Houd vuil zoveel mogelijk buiten
    Vuil houd je buiten de deur door buiten een borstelmat neer te leggen en bij binnenkomst een schoonloopmat te plaatsen. Hiermee zorg je dat je het meeste vuil al kwijt bent voordat je de vloer betreed. Pas vooral op met zand. Het effect van zand op een vloer is te vergelijken met schuurpapier. Het zand wordt onder je meubilair in de vloer gedrukt en zal krassen achterlaten wanneer je er mee schuift. Als je écht voorzichtig wil zijn dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen altijd je schoenen uit te doen bij binnenkomst.

  2. Houd je vloer schoon
    Houd de vloer schoon door regelmatig te stofzuigen. Hiermee neem je het grootste gedeelte van het vuil weg. Verder is het belangrijk om reinigingsmethodes te gebruiken die het beste bij je vloer passen. De meeste vloeren, zoals PVC, gietvloeren, laminaat en beton ciré bevatten een polyurethaan (PU) toplaag. Hierbij kun je beter geen reiniger met zeep gebruiken.  Zeep maakt de vloer vet en vet trekt juist vuil aan. Kies in plaats hiervan voor gewoon water en periodiek voor een PU-Reiniger.

  3. Gebruik goede vloerbescherming
    Om er zeker van te zijn dat je meubels geen krassen achterlaten gebruik je beschermdoppen van Scratch no More. De beschermvoetjes zijn gemaakt van drooglooptapijt. Hier komt het vuil niet onder maar tussen de haartjes te zitten. Dit in tegenstelling tot de gangbare viltjes waarbij vuil onder het vilt komt te zitten en zo juist krassen veroorzaakt. Bovendien gaan de beschermdoppen van Scratch no More acht keer langer mee dan vilt.

Bekijk onderstaande beschermdoppen test om te zien dat Scratch no More geen krassen achterlaat, in tegenstelling tot vilt en teflon.

Benieuwd waarom Scratch no More wél werkt in tegenstelling tot vilt en teflon? Lees het hier

Meer van Scratch no More
Reacties