Foto: 283709

Rowenta: stilste stofzuigers ter wereld

Een regelrechte doorbraak in geruisloos stofzuigen.

Een regelrechte doorbraak in geruisloos stofzuigen.

Het geluid van stofzuigen is onlosmakelijk met het huishouden verbonden. Rowenta onderkent deze ergernis bij de consument en heeft dit probleem onder de loep genomen. Na vele jaren van onderzoek is Rowenta er uiteindelijk in geslaagd om met de Silence Force Extreme de stilste stofzuigers ter wereld te produceren. Rowenta introduceert zowel de stilste stofzuiger als de stilste stofzuiger zonder stofzak: de Silence Force Extreme en de Silence Force Extreme Cyclonic.

 

Rowenta heeft in de afgelopen vijftien jaar uitgebreid onderzoek gedaan naar de geluidsproductie van stofzuigers. Het voortbrengen van weinig geluid blijkt voor de consument een van de drie belangrijkste aankoopcriteria. Met deze informatie in het achterhoofd heeft Rowenta uiteindelijk de Silence Force Extreme ontworpen die qua geluid de concurrentie het nakijken geeft zonder daarbij op zuigkracht in te leveren.

De Silence Force Extreme: niet alleen extreem stil...
Het Duitse testinstituut SLG heeft Silence Force Extreme beloond met een vijfsterren-classificatie op het gebied van geluidsreductie. Dit is het hoogste niveau dat voor stofzuigers ooit is behaald. Geluid wordt gemeten in decibel dB(A), en een vermindering van drie decibel klinkt als de helft van het geluid. Een gemiddelde stofzuiger produceert 78 dB(A) aan geluid. Rowenta’s Silence Force Extreme geeft slechts 62 dB(A) aan geluid af. Dit betekent dat de Silence Force Extreme veertig keer zo stil is dan de gemiddelde stofzuiger. Om dit te bereiken, is ieder stofzuigeronderdeel nauwkeurig bekeken en zo ontwikkeld dat er een aanzienlijke geluidsreductie plaatsvindt. Alles bij elkaar zorgt ervoor dat Silence Force Extreme zich de stilste stofzuiger ter wereld mag noemen.

Met de Silence Force Cyclonic brengt Rowenta nog een baanbrekend product op de markt. Stofzuigers zonder stofzak produceren over het algemeen meer geluid, maar de Cyclonic is met zijn 68 dB(A) de stilste stofzuiger ter wereld zonder stofzak.

... maar ook extreem efficiënt...
Ondanks het lage geluidsniveau zijn de beide stofzuigers enorm efficiënt in de stofopname. Binnen de serie bevinden zich ook twee energie-efficiënte modellen die maar liefst 50% aan energie besparen, maar daarmee dezelfde hoge stofopname als de overige modellen kennen.

... extreem kwalitatief ...
Alle stofzuigers binnen de serie worden aan verschillende onderzoeken onderworpen waarbij aan de hoogste kwaliteitseisen moet worden voldaan. Niet alleen de motor, maar ook de behuizing en alle accessoires worden hierbij uitvoerig getest. Daarnaast viel het high-end design van de Rowenta Silence Force Extreme in de prijzen tijdens Red Dot Design Award in de categorie 'Product Design 2012'' .

... én extreem ergonomisch ...
De Silence Force Extreme-lijn is extreem ergonomisch dankzij de ergonomische handgreep: de Power Area voor een krachtige hantering, de Liberty Area voor het reinigen onder meubels en de Posture Area voor een rechte houding tijdens het stofzuigen.

Specificaties, prijs en verkrijgbaarheid
De Silence Force Extreme van Rowenta is vanaf nu in Nederland in drie versies te verkrijgen: een regulier en compact model én een model zonder stofzak. De Silence Force Extreme met stofzak heeft een geadviseerde verkoopprijs van €269,-. De versie zonder stofzak kent een geadviseerde verkoopprijs van €349,-. Beide modellen zijn verkrijgbaar bij onder meer MediaMarkt, Saturn, BCC, De Harense Smid, Scheer & Foppen en Expert.

Voor het volledige assortiment, een geluidsmodule, filmpjes en aanvullende informatie over de Silence Force Extreme-stofzuigers, bezoek www.rowentastofzuigers.nl.

Publicatiedatum: 25 mei 2012

Reacties