Foto: electrolux-ultrasilencer-stofzuiger.jpg

Electrolux UltraSilencer: stilste stofzuiger

Electrolux UltraSilencer maakt van stofzuigen een moment om tot jezelf te komen

Electrolux introduceert een nieuwe generatie UltraSilencer stofzuigers die niet alleen geweldige prestaties leveren als het om stofzuigen gaat, maar ook nog eens super stil zijn. Met slechts 61 decibel is de UltraSilencer de stilste stofzuiger ter wereld – zachter dan een gemiddelde conversatie! Hiermee is stofzuigen niet langer een vervelend huishoudelijk klusje, maar wordt het een moment om tot jezelf te komen.

Het vervelende geluid van stofzuigen maakt het vaak onmogelijk om naar muziek te luisteren of een normaal gesprek te voeren. Het geluid noch stofzuigen zelf wordt geassocieerd met een moment van rust. Sterker nog, het geluid van de stofzuiger wordt aangemerkt als één van de meest irritante geluiden in huiselijke omgeving. Niet alleen de persoon die stofzuigt heeft last van het geluid, ook de andere bewoners en soms zelfs de onderburen kunnen niet normaal een telefoontje plegen of televisie kijken. En wat dacht je van een baby die ligt te slapen? Met de nieuwe UltraSilencer komt hier een einde aan. Met slechts 61 decibel verandert stofzuigen in een moment van rust. Een moment om tot jezelf te komen.

UltraSilencer
'Vandaag de dag is iedereen altijd maar druk. Het allerliefst is elke seconde van de dag volgeboekt en combineren we 'me time' met een of andere onbeduidende activiteit, zoals het wachten op de bus. Waarom kunnen we hier niet stofzuigen aan toevoegen?' zegt Jocelyne Derycke, Trade Marketing Manager bij Electrolux Small Appliances.

Clean your Mind meditatieprogramma
In combinatie met de nieuwe generatie UltraSilencer heeft Electrolux het meditatieprogramma ‘Clean Your Mind’ gecreëerd. Dit programma is ontwikkeld in samenwerking met de Zweedse mindfulness instructeur Gunilla Lönnberg op basis van informele meditatie. Het programma sluit perfect aan bij de activiteit stofzuigen en bevat basisinstructies voor informele meditatie. Tevens is er voor muziek gekozen die bij de lage tonen van de UltraSilencer passen, waardoor alles perfect in balans is en je echt het gevoel hebt tot rust te komen. Het speciale meditatieprogramma bestaat uit een vijftal tracks en instructies en kan naar gelang de duur van de stofzuigsessie worden aangepast. De playlist is onder andere in het Engels te downloaden via Spotify en iTunes – Electrolux Clean your Mind.

'Informele meditatie houdt in dat je bezig bent met meditatie terwijl je een andere taak uitvoert. Het is een slimme manier om je gedachten te organiseren, hersenoefeningen te doen, meer zelfkennis te krijgen en te kalmeren. Ik kan me voorstellen dat het voor een leek wellicht gek klinkt, maar door deze meditatie aan een routineklus als stofzuigen te koppelen, kan het juist makkelijker maken,' zegt Lönnberg.

Hoe stil is 61 decibel eigenlijk?
· Bibliotheken 40dB
· Normale conversaties 60 – 70 dB
· Radio & televisie 70 dB
· Gemiddelde stofzuiger 78 dB
· Stadsverkeer 80 dB
· Kettingzaag 100 dB
· Vliegtuig dat opstijgt 130 dB

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe UltraSilencer is sinds april 2013 verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs vanaf € 219.95.

Meer informatie: www.electrolux.nl

Publicatiedatum: 4 april 2013

Gespot door de redactie van Wonen.nl

Reacties