Wollen Dutch design op de Masters of LXRY

Monasch by Best Wool presenteert collectie tijdens 's werelds grootste luxebeurs.

10 December 2019

Tijdens de Salone del Mobile eerder dit jaar lanceerde Best Wool uit het Brabantse Best het circulaire luxe label Monasch. De al decennia onder white label opererende vloerkledenproducent laat met de kleden zien dat luxe en duurzaamheid hand in hand gaan. Dat de kleden onder de noemer luxe vallen wordt onderstreept met de aanwezigheid op 's werelds grootste luxebeurs: Masters of LXRY in de RAI Amsterdam. Best Wool zal verschillende designs van het label tonen en inzicht geven in het vakmanschap achter de productie.

Topkwaliteit van eigen bodem

De Brabantse onderneming ontwikkelt al bijna 40 jaar hoge kwaliteit wollen kleden en vloerbedekking. Met internationale afnemers in de hotellerie, kantoorwereld, privé jachten en -appartementen behoort het bedrijf wereldwijd tot de top. Monasch by Best Wool is het allereerste eigen designlabel van Best Wool. Yvar Monasch, eigenaar van Best Wool naar wie het kledenlabel is vernoemd: “Wij werken al sinds 1982 met ambachtslieden. Alle kleden van ons nieuwe label Monasch worden vervaardigd door experts op het gebied van tuften, design en materiaal. Wol is een geweldig duurzaam product dat veel te vaak wordt vergeten.” Het feit dat de kleden 100% recyclebaar zijn is een unicum in de kledenindustrie en wordt mede mogelijk gemaakt door de techniek van DSM Niaga.  

Natuurlijk & tijdloos ensemble

Best Wool werkt enkel met de beste kwaliteit wol uit Europa en Nieuw-Zeeland. Een wollen kleed is daarmee niet alleen een luxe blikvanger: door de 100% natuurlijke bestanddelen draagt een wollen kleed bij aan een gezondere woon- en slaapomgeving. Rondzwevende, fijne deeltjes zoals stof, pollen en microplastics worden door de natuurlijke schubbenstructuur van wol ‘gevangen’ en kunnen daarna worden opgezogen. De collectie van Monasch* bestaat uit dertien designs in meerdere kleuren, ieder met een opvallend vrolijke naam. Een greep uit de verschillende designs: Fingers Crossed, Knot my style, Fat Cat en Spaced Out. Van 12 tot en met 16 december zijn de designs – evenals enkele Best Wool designs – te bewonderen bij de Masters of LXRY, in Hal 1 – stand 31.  
*Alles is op maat leverbaar, prijs op aanvraag.

Reacties