Hoe werkt tapijtreiniging?

Wat doen jullie met mijn kleed of tapijt? Is deze behandeling mijn geld wel waard? Natuurlijk begrijpen wij dat u vragen heeft. Daarom een korte uitleg:

Het reinigen van een vloerkleed

-Bij het reinigen van een los vloerkleed beginnen we natuurlijk bij het ophalen. Heeft u hulp nodig met het oprollen van het kleed? Laat ons dat dan vooral weten, dan plannen wij wat extra tijd in. Bij het ophalen van het kleed krijgt u een ontvangstbewijs met daarop alle gegevens.

-Eenmaal aangekomen op onze locatie wordt uw kleed geïnspecteerd op bijzondere vlekken, eventuele geurproblemen of ongedierte. Het reinigingsproces wordt op onze bevindingen en uw aanwijzingen gebaseerd.

-Hierna kan de reiniging van start gaan. Als eerste wordt uw kleed door middel van kloppen en stofzuigen ontdaan van al het losse vuil. Dit gebeurt in onze speciale stofzuigmachine, waar uw kleed op een lopende band onder een brede zuigmond door gaat.

-Dan volgt een grondige wasbeurt in onze wasstraat. 6 borstels zorgen er in combinatie met speciale shampoo voor dat uw kleed weer helemaal fris wordt. Hierna wordt het kleed grondig gespoeld.

-Na deze stap verplaatsen wij het kleed naar de centrifuge. Hierin wordt al het overtollige water verwijderd. Naderhand is het kleed al bijna droog, zodat het kleed niet muf kan gaan ruiken.

-Dan wordt het kleed verder gedroogd in de droogkamer. Wanneer er een geurprobleem is met het kleed, denkende aan bijvoorbeeld urine, volgt na deze stap nog een extra behandeling in de ozonkamer. Is er sprake van een hardnekkige vlek? Dan behandelen wij deze met één van onze beproefde middelen. Ook bij ongedierte zoals vlooien, mot of mijten kunnen wij zorgen dat uw kleed weer vrij wordt van ongewenste bewoners.

-Eenmaal schoon, droog en geurvrij volgt er nog een ritje door de speciale stofzuigmachine. Kleden worden niet met een reguliere stofzuiger gezogen, maar worden door dit zeer krachtige apparaat ontdaan van al het materiaal dat is losgekomen tijdens het proces.

-Uw kleed wordt hierna stofvrij verpakt, en is klaar voor de reis terug naar huis. Uiteraard kunnen wij u ook weer helpen met het terugleggen, als u hier zelf moeite mee heeft.

Vast tapijt reinigen

Natuurlijk kunnen wij ook bij u op locatie een vaste vloerbedekking reinigen. Er zijn hierbij twee methodes beschikbaar, al geven wij de klant altijd aan dat het mooiste en meest duurzame resultaat wordt bereikt bij de Truck-mount methode.

Bonnet- of oppervlaktereiniging

Bij het reinigen van tapijt op de Bonnet methode wordt de vloerbedekking of het tapijt eerst voorbehandeld met een speciaal reinigingsmiddel, vervolgens wordt de toplaag gereinigd met behulp van een schrobmachine. Deze machine is voorzien van een katoenen pad of synthetische pad van microvezel. Deze twee materialen nemen het vuil uit het tapijt op dat door het reinigingsmiddel is losgeweekt. Omdat alleen het oppervlakte gereinigd wordt van het tapijt, is de Bonnet methode vooral geschikt voor een tussentijdse tapijtreiniging. Een belangrijk voordeel van de Bonnet methode is de beperkte droogtijd (ongeveer 30 minuten). Er wordt namelijk maar heel weinig water gebruikt. Let op, deze methode is niet geschikt voor hoogpolig tapijt

Truck-mount of dieptereiniging

De Truck-mount methode is een perfecte methode om uw tapijt nieuw leven in te blazen. Met behulp van de Truck-mount machine wordt er maximale waterdruk op het tapijt uitgeoefend. Bovendien wordt de temperatuur opgevoerd waarmee hardnekkige vervuiling wordt aangepakt. De machine voegt automatisch de juiste hoeveelheid shampoo toe aan het water. Daarna zuigt de machine door middel van vacuüm het vocht en vuil uit het kleed. Met deze methode wordt vuil en zand dat in lagere delen van het tapijt zit verwijderd. Hierdoor gaat het tapijt uiteindelijk veel langer mee. Doordat er vrij veel water gebruikt wordt voor het reinigen van het tapijt, is de vloerbedekking niet zo snel weer klaar voor gebruik als bij de Bonnet methode.