Decoreer je vloer in Art Deco stijl

De grandeur van de Art Deco stijl is de inspiratiebron voor de nieuwe tapijtcollectie Art Deco van Desso Tarkett.

25 Januari 2020

Geometrische patronen zoals de beroemde visgraat - en honingraatstructuur worden in deze collectie gemixt met natuurlijke effecten in warme kleuren van vijf edelstenen: amber, smaragd, robijn, amethist en grafiet. De kleuren en dessins zijn onderling met elkaar te combineren voor een unieke, decoratieve en rijke woonsfeer. Verrijk je huis en maak een juweeltje van je interieur!

Smaragdgroen

Met een smaragdgroen kleed uit de Art Deco tapijtcollectie van Desso Tarkett ontstaat een klassieke en luxe sfeer in het interieur. In combinatie met rijke materialen zoals fluweel en messing komt de nostalgische Art Deco stijl tot leven. Modern design uit die tijd zijn de klassiekers van nú en deze designobjecten combineren mooi met het decoratieve tapijt op de vinyl visgraat vloer.

Stylingtip

In deze modern-klassieke zitkamer maak je de Art Deco sfeer compleet door op het kleed een ronde glazen salontafel te combineren met een groen fluwelen poefje. Zo versterk je de beleving van smaragdgroen als chique accentkleur in het interieur!

Grafiet

Creëer sfeer door een lichte naturelle basis te verrijken met een groot kleed. Hoe groter de kamer, hoe meer je kunt variëren met verschillende dessins uit de tapijtcollectie Art Deco van Desso Tarkett. De edelsteenkleur grafiet is zachtgrijs en werkt rustgevend in het all-over patroon dat natuurlijk overkomt. Door dit kleed te combineren met een tweede grafietkleurig tapijt in een opvallender patroon krijgt de totale sfeer een verrassende trendy draai. Dankzij de gelaagdheid in dessins en de accentkleur goud voeg je een vleugje glamour toe en dat past helemaal in de Art Deco sfeer van toen én van nu.

Stylingtip: vleugje glamour

De zachtgrijze kleur van het grafietkleurige tapijt combineert mooi met een visgraat vloer in eiken look, crèmekleurige zitmeubelen en accenten in goud voor een vleugje glamour!

Robijnrood

Heb je je ooit afgevraagd waarom rood zo’n populaire kleur is voor restaurants? Rood is een stimulerende kleur en wekt de eetlust op. Robijnrood is dan ook een van oudsher klassieke basiskleur in de eetkamer van de meeste landhuizen en paleizen van weleer. Anno 2020 breng je de chique Art Deco stijl weer terug in het interieur met de nieuwe tapijtcollectie van Desso Tarkett. Het robijnrode tapijt in een gelaagdheid van klassieke en natuurlijke dessins verrijkt de sfeer en zorgt ervoor dat iedereen smakelijk eet.

Amethist

Slapen in weelde doe je zo! Kies het amethist blauwe tapijt uit de nieuwe Art Deco collectie van Desso Tarkett en leg het kamerbreed in de slaapkamer. Zelfs op de trap kan je het decoratieve tapijt doorleggen voor optimaal comfort, warmte en luxe. Vooral in oude klassieke huizen met hoge plafonds is een kamerbreed tapijt de uitkomst voor een goede akoestiek. De demping van het geluid is een ongelooflijk luxe detail dat vaak over het hoofd wordt gezien maar wel het verschil maakt in de beleving van een luxe sfeer.

Vraag een tapijtstaal aan

Kijk voor inspiratie eens op de website dessotarkett.nl. Hier vind je meer inspiratie over trends in vloeren en het toepassen van kleuren en dessins in het interieur. Je kunt ook tapijtstalen aanvragen zodat je thuis kunt proberen hoe het staat. De Art Deco collectie is verkrijgbaar sinds januari 2020 en de verkoopadviesprijs bedraagt €209,95 prijs is correct (400 cm breed).

Reacties