Foto: pvc-vloer-harde-trendd-huisdieren-allergie-praktisch

Ga je een nieuwe vloer kopen? Stel jezelf dan eerst deze 5 vragen.

Dan weet je supersnel welke soort vloerbedekking het best bij jou past. 

Sandra van Koningshoven

Een nieuwe vloer kopen, dat doe je niet zomaar even

Een nieuwe vloer kost geld en moet natuurlijk zo lang mogelijk meegaan en mooi blijven. De vloer moet duurzaam zijn dus.

Daarnaast bepaalt de vloer een groot deel van de sfeer in een ruimte. Traditioneel tapijt maakt een ruimte knus en warm, terwijl een betonvloer een kamer juist strak en neutraal maakt. Voor welke stijl je kiest, hangt dus helemaal af van je eigen smaak. Is bijvoorbeel een harde PVC vloer de beste keus voor jou? Online PVC vloeren shoppen is tegenwoordig hartstikke makkelijk.

Maar er zijn nog meer dingen waar je aan moet denken. Om het je wat makkelijker te maken, is daar een handig foefje voor.

Stel jezelf deze 5 vragen en je weet snel waar jouw nieuwe vloer aan moet voldoen


Vraag 1: waar komt de vloer te liggen?

Je slaapkamer vraagt om een heel ander soort vloer dan je keuken bijvoorbeeld. In je slaapkamer heb je namelijk vooral behoefte aan comfort, terwijl je keuken vraagt om een meer praktische vloer.

Vraag 2: waar moet de vloer allemaal tegen kunnen?
Een vloer in je badkamer moet goed tegen vocht kunnen, een vloer in je keuken moet makkelijk schoon te maken zijn en tegen een stootje kunnen. En als je op zoek bent naar een vloer voor in je hal, dan moet de vloer ook goed slijtvast zijn.

Vraag 3: wie gebruiken de vloer allemaal?
Heb je huisdieren? Dan is een harde vloer het meest praktisch, want die kun je makkelijk schoonmaken en die kan tegen een stootje. Hetzelfde geldt voor een huis met (kleine) kinderen of als je allergisch bent voor huisstofmijt.

Vraag 4: aan welke praktische zaken moet de vloer voldoen?
Als je in een appartement woont, dan is het belangrijk dat je vloer geluiddempend is. Je onderburen zullen je heel dankbaar zijn. Denk je ooit te gaan verhuizen? Kies dan voor een vloer die je mee kunt nemen, zoals een laminaatvloer.

Vraag 5: wat heeft de ruimte nodig?
Een kleine ruimte kun je groter laten lijken door een vloer diagonaal te laten leggen. Een smalle ruimte door de vloer in de breedte te leggen en andersom. Als er weinig daglicht binnenkomt in de ruimte, dan kun je het best voor een lichte vloer kiezen. Zo'n vloer zorgt er namelijk voor dat je ruimte groter lijkt. Wil je juist een knusse sfeer maken in een grote ruimte? Kies dan voor een donkere (eventueel zachte) vloerbedekking.

Reacties