Foto: 2016/pvc vloeren.jpg

PVC Vloeren, niet van echt te onderscheiden! - Handyfloor.nl

Deze voordelige PVC vloeren zijn praktisch in gebruik en makkelijk te leggen. De nerf van het hout en het profiel van het natuursteen is bijna net als echt!

Een mooie vloer is de basis van ieder huis, het is een van de eerste dingen die opvalt maar zijn een hoop zaken van belang wanneer het aankomt op wat nou echt een goede vloer is.

Een houten vloer wordt vaak als een van de mooiste soort vloeren beschouwd, het kan een warme en natuurlijke uitstraling geven aan je huis. Ook wordt het in de winter niet zo snel koud. Het probleem is echter dat je voor een degelijke houten vloer al snel een groot bedrag kwijt bent. Ook is een vloer als deze vaak lastig in onderhoud. Een ontzettend goed alternatief zijn PVC vloeren, die zich in een snel tempo ontpoppen tot een echte bestseller!

Deze vloeren zijn net zo mooi als echt hout of echt natuursteen en bovendien net zo makkelijk te leggen als laminaat. Het neemt de beste kwaliteiten over van al bestaande vloeren en vormen zo dit alternatief.

Hieronder een lijstje met enkele voordelen van PVC vloeren. Deze vloeren zijn:

- Voorzien van een antisliplaag
- Waterafstotend
- Heel gemakkelijk schoon te houden
- IJzersterk
- Brandvertragend
- Hygiënisch
- Geschikt voor vloerverwarming en -verkoeling

Het karakter van PVC vloeren

Naast deze praktische voordelen zijn er ook nog andere voordelen, waardoor deze vloeren haast niet te onderscheiden zijn van echte stenen of houten vloeren. PVC vloeren voelen geheel natuurlijk aan, de houtnerf lijkt voelbaar te zijn! Ook is het een groot voordeel dat er voor een akoestische demping gezorgd wordt, hierdoor neemt het gedeeltelijk de holle echo weg die je vaak in een grote kamer hoort en zorgt het voor minder geluidsoverlast naar de verdieping eronder. Vloeren van PVC kunnen door de natuurlijke duurzaamheid van het product buitengewoon goed gebruikt worden in vochtige omgevingen, zoals in de badkamer, het toilet of in de keuken. Het materiaal past zich ook snel aan de temperatuur in de ruimte waar deze geplaatst is aan en is daardoor niet storend koud in de winter en niet zo vervelend klam in de zomer.

Enkele trends zijn de beton-look, eiken, landelijk, natuurlijk en steigerhout en er zijn vele soorten kleuren beschikbaar, van licht tot donker. U kunt gratis staal bestellen om zelf een sample te beoordelen en te ervaren hoe de PVC vloer aanvoelt.

Over PVC en het leggen van de vloeren

PVC staat voor polyvinylchloride, wat in de volksmond ook vaak simpelweg Vinyl genoemd wordt. Er moet bij dit type vloer altijd gelet worden op de kwaliteit daarvan, de slechte en vaak goedkoopste PVC vloeren kunnen loodhoudende en andere gevaarlijke stoffen bevatten. Ook kunnen deze producten van een lagere kwaliteit snel krassen, het is dus erg belangrijk om met een goede verkoper zoals Handyfloor zaken te doen!

Het leggen van de vloer is eenvoudig, er is geen zaag of lijm nodig en het kan gewoon geknipt of gesneden worden. Het is ook niet vereist om hier deskundige ervaring mee te hebben, waardoor het ontzettend goed geschikt is voor de doe-het-zelver. Deze kunnen worden geleverd in tegelvorm of in hout, in de vorm van stroken. Het is een optie, maar niet nodig om plinten te leggen omdat dit product strak tegen de muur aan gelegd kan worden, zo kunt u voor een strakke minimalistische look gaan of voor een meer warme look met een plint om wat meer diepte toe te voegen.

Reacties