Foto: Novilon-Nova-Luxe-collectie-Forbo-Flooring

Nieuwe Novilon Nova Luxe is kamerbrede antwoord op pvc stroken

Luxueuze vinylvloer is uniek omdat hij niet langer van echt hout en steen te onderscheiden is

Forbo Flooring introduceert deze maand een compleet nieuwe collectie genaamd Novilon Nova Luxe. Deze nieuwe vinylcollectie is het kamerbrede antwoord op pvc stroken. Door haar levensechte reliëf en innovatieve v-groef rondom de planken en tegels, is deze vloer niet te onderscheiden van een echte houten of stenen vloer, maar biedt wel de voordelen van een vinylvloer zoals supereenvoudig onderhoud en een goede geluidsdemping. Designer Dorothé Kessels en haar Dutch Design team hebben de collectie ontworpen rondom de kernwoorden natuurgetrouw, luxueus, comfortabel en tijdloos.

De Novilon Nova Luxe collectie bestaat uit 10 hout- en 6 steendessins in verschillende maten en kleuren. Van de houtdessins is de Giant Oak de grootste plank met een breedte van maar liefst 33 cm en een eindeloze lengte (geen kopse naad, red.). De daaropvolgende maat is een plank van 25 cm breed en 150 cm lang, en daarna komt er een serie houtdessins van 20 cm breed en 150 cm lang.

De houtsoort die Dorothé en haar team voornamelijk gebruikt hebben, is eiken, waarbij een variatie van meer of minder knoesten bepaald hoe rustig of levendig de vloer overkomt. De nieuwe collectie sluit met name aan bij de trend van eiken met minder knoesten en dus een rustiger beeld. Dit gecombineerd met de vaak in register (toplaag vloer volgt het reliëf van de laag daaronder, red.) matte afwerking en de zogenaamde v-groef rondom de plank of tegel (geeft een verdieping die de plank of tegelvorm benadrukt, red.) zorgt voor een vrijwel niet van echt hout te onderscheiden vloer. Dit maakt Novilon Nova Luxe uniek binnen de markt van kamerbrede vinylvloeren.

Als aanvulling op de houten zijn er 6 steendessins ontwikkeld; 4 betonnen en 2 tegeldessins. De all-over betondessins variëren van warmere tot koelere kleuren met iets meer aandacht voor warm; helemaal in lijn met de mode van morgen. Bij de tegeldessins van 50 bij 50 cm zorgt de diepe embossing van de voeg ervoor dat de vloer sprekend lijkt op echt keramiek tegelwerk.

Novilon Nova Luxe wordt kamerbreed geleverd in breedtes van twee of vier meter (en kan tot veertig vierkante meter los gelegd worden). Hierdoor is het prettig installeren en wordt het aantal naden geminimaliseerd. De nieuwe collectie is daarnaast ideaal in combinatie met vloerverwarming en kent een garantie van maar liefst 15 jaar. In de Forbo Modelwoning in Assendelft en de Novilon Gallery in Coevorden kunt u terecht voor inspiratie en persoonlijk advies. De nieuwe Novilon vloer wordt vanzelfsprekend in Nederland geproduceerd.

Voor meer informatie: Forbo Flooring

Meer van Forbo Flooring Systems
Reacties