Foto: 2016/Orac-Decor-Design-Skirting-plint.jpg

Nieuw bij Orac®: Sx171, de perfect waterbestendige en overschilderbare overzetplint

Je wil oude plinten verbergen? Elektriciteitskabels wegwerken? Of je had graag plinten in dezelfde kleur als de muur?

ORAC®, de Belgische specialist van architecturale profielen, breidt zijn Orac Decor®-plintencollectie uit met de SX171. Een overzetplint die perfect waterbestendig en overschilderbaar is, en eenvoudig over de bestaande plint wordt aangebracht. Ideaal dus voor renovatie, en in combinatie met vloeren die worden gedweild.

De nieuwe telg in de Orac Decor®-collectie is een ideale oplossing wanneer een oude plint niet of moeilijk te verwijderen is. Dankzij de uitsparing aan de achterzijde kan de overzetplint eenvoudig over de oude plint worden aangebracht. Er komt geen breekwerk aan te pas – en dus ook geen extra kosten – en er is geen gevaar dat het pleisterwerk beschadigd wordt. Zo heb je in een mum van tijd een nieuwe plint die je huis een prachtige meerwaarde geeft. De overzetplint is eveneens een handige en decoratieve uitweg om er elektriciteitskabels achter te verbergen. Sommige referenties kunnen ook rondom deuren worden gebruikt. Zo worden plint en deuromlijsting één doorlopende lijn.

Alle Orac Decor®-plinten zijn gemaakt van Duropolymer®, een extra sterke geëxtrudeerde polystyreenmix van hoge densiteit. In tegenstelling tot mdf en hout kan Duropolymer® tegen een stootje en is het daarenboven uitstekend bestand tegen water. Dat maakt Duropolymer® de ideale partner voor vloeren die gedweild worden. Het bijzondere materiaal behoudt zijn vorm als het nat wordt en bij intensief gebruik komen er geen deukjes in.

De plinten zijn gemakkelijk te verzagen en al even gemakkelijk te installeren met behulp van de ORAC® DecoFix-lijmen: DecoFix Pro voor een poreuze ondergrond, DecoFix Hydro voor een non-poreuze ondergrond en voor in vochtige badkamers, en DecoFix Extra voor een perfecte verbinding van de naad tussen twee profielen. Na plaatsing kun je de overzetplint gewoon wit laten, of die schilderen. De overzetplint is reeds voorzien van een witte primer op waterbasis, wat zorgt voor een glad, mat oppervlak met een prima hechting. Een tip: als je de plint schildert in de kleur van de muur, ziet een ruimte er hoger en luchtiger uit.

De nieuwe overzetplint meet 10 bij 2,2 cm en brengt het aantal plinten in de Orac Decor®-plintencollectie op 19 verschillende referenties, waarvan 6 ook in een flexibele versie verkrijgbaar zijn – een uitstekende oplossing voor gebogen muren.

Meer informatie: www.oracdecor.com

Publicatiedatum: 7 juni 2016

Reacties