Foto: Meister-vloer-1

Zon, zee, strand – en MEISTER

Lindura houten vloer in de strandbar

Werken waar anderen vakantie vieren – voor het Nederlandse gezin De Visser is dat de normaalste zaak van de wereld. Met de opening van hun strandbar in Vrouwenpolder in Zeeland ging hun grote droom – en die van hun talrijke gasten – in het voorjaar van 2016 in vervulling. Binnen in de bar hebben ze gekozen voor Lindura houten vloeren van MEISTER.

Vroeger was het strandgedeelte in het noordelijke deel van het schiereiland Walcheren nogal slaperig. In tegenstelling tot stranden in plaatsen als Domburg was er op het strand van Vrouwenpolder niet veel horeca te vinden, vakantievierders en inwoners moesten hun heil in de omgeving zoeken. Daar kwam in 2015 verandering in – toen werd een begin gemaakt met de werkzaamheden voor de moderne design-strandbar "De Dam", de nieuwe hotspot op dit deel van de Nederlandse kust.

  

"Binnen" en "buiten" worden één

In slechts viereneenhalve maand bouwtijd – de eerste paal werd op 26 november 2015 geslagen – ontstond het gebouw met een totaal oppervlak van 600 m2; groter mocht het van de verantwoordelijke instanties ook niet worden. Dat gaf niets, want strand, zee en lucht spelen hier altijd nog de hoofdrol. En die werden met een perfect interieurdesign, dat binnen- en buitenruimte verbindt, als het ware in huis gehaald. Natuurlijke materialen voeren de boventoon – hout, metaal, leer, linnen – in kleuren die ook in de directe omgeving van duinen, strand en water te vinden zijn: groentinten, turquoise, crème, wit, als accent ook koperkleurige decoratie. Dat laat de strandbar visueel versmelten met de omgeving. De complete inrichting is zelf ontworpen – en daarom individueel, maar ook harmonisch. Niets is confectie: hoogwaardige designstoelen staan naast ruwhouten tafels, decoratieve vondsten zorgen voor een heel persoonlijke noot.

Lindura is bestand tegen zand, honden en kinderen

Ook bij de vloerbedekking kiezen de De Vissers overtuigd voor natuur. Dat het een houten vloer moest worden, was al vrij snel duidelijk – alleen zo was het mogelijk de natuurlijke ambiance van de strandbar te onderstrepen. Toch was er twijfel: grote hoeveelheden zand die dagelijks naar binnen worden gelopen, daarbij nog de vele bezoekers met kinderwagens of honden – houdt een klassieke parketvloer dat uit? De perfecte oplossing voor de maritieme, relaxte ambiance: Lindura! Het kasteelplankformaat (2,60 m x 32 cm) komt in grote ruimtes bijzonder goed tot zijn recht, het oppervlak Eiken rustiek koffie crème doet het niet alleen vanwege de naam goed in de horeca.
Lindura is dankzij het grote aandeel minerale bestanddelen in het zogeheten Wood Powder zeer stabiel en gemakkelijk in het onderhoud en is daarom op alle terreinen opgewassen tegen toepassing in een strandbar: zand wordt tussendoor regelmatig weggeveegd of -gezogen, ook regelmatig dweilen is voor de vloer geen probleem. Natuurlijk is hem aan te zien dat hij al het een en ander te verduren heeft gehad – maar daar wordt hij alleen maar natuurlijker en authentieker van.

Ook verder wordt er in "De Dam" in harmonie met de natuur geleefd. Dat komt bijvoorbeeld tot uiting in het gebruik van regionale producten in de keuken, maar ook in de warmwater- en stroomvoorziening, die tot stand komt via speciale hybride zonnecellen op het dak van het gebouw. De slaperige tijden op het strand van Vrouwenpolder behoren dankzij "De Dam" definitief tot het verleden: op een zondag in juli worden er zo'n 700 maaltijden per dag bereid, de bar is open van 's ochtends 10 uur tot 's avonds 23 uur. 40 medewerkers zetten zich in voor het welbevinden van de gasten. En niet voor niets – de bar is inmiddels bekroond: "De Dam" werd in 2016 uitgeroepen tot beste nieuwe strandpaviljoen (www.de-dam.nl).

Zie voor meer informatie over Lindura: www.meister.com

Reacties