Eikenhouten lamelparket  vloer geborsteld

Door een houten vloer te borstelen, worden de tekeningen in het hout krachtiger zichtbaar.

Eikenhouten vloer, geborsteld

Houtbewerkingen > Borstelen van houten vloeren

Als het gaat om houtsoorten die een sterke tekening laten zien, hebben we het over Eiken, Essen en Grenen. Om deze tekeningen nog krachtiger te maken kunnen we hout borstelen. De ene manier van borstelen geeft een fijne afwerking, de andere juist een ruwere. Tijdens dit proces wordt het zachte kern hout als het ware weg-geborsteld met een staalborstel, met als effect dat de houtnerf/structuur extra wordt benadrukt.
Een voordeel van een geborstelde houten vloer is dat eventuele beschadigingen minder opvallen doordat de tekening van het hout meer naar voren komen dan bij een strakke eiken houten vloer. Daarnaast heeft het als voordeel dat huisdieren minder snel uit glijden.
Belangrijk is om rekening te houden met het feit dat een geborstelde houten vloer sneller vuil wordt; vuil blijft ‘haken’ vanwege het ruwere oppervlak. Deze vloer zal uiteindelijk dus sneller geschuurd moeten worden. Bij schuren gaat het effect van het borstelen deels verloren, waardoor er direct na het schuren weer geborsteld kan worden.

Kom langs in onze gezellige showroom voor deze en nog meer Eiken parket vloeren/lamelparket vloeren.
Ook voor Kurk, Pvc en Laminaat vloer slaag je bij ons altijd!

Natuurlijk Hout 5* Specialist

https://www.natuurlijk-hout.com/home

Voor een vrijblijvende offerte https://www.natuurlijk-hout.com/offerte