De tijdloze visgraat vloer

De visgraat vloer is een absolute klassieker, maar wel met een moderne twist

Uipkes visgraat vloer

De houten vloer met een visgraat legpatroon is terug van weggeweest en enorm populair. Het visgraatpatroon is afgeleid van het skelet van een haring en is tijdloos omdat het al duizenden jaren gebruikt wordt.

De visgraat vloer leveren we voornamelijk in eikenhout vanwege de gunstige eigenschappen van deze houtsoort, maar op aanvraag maken we met alle liefde visgraat lamelparket vloeren van andere houtsoorten. Eikenhout laat zich makkelijk bewerken en kan in vele verschillende frisse tot warme kleuren geleverd worden.

Heb je een specifieke kleur voor ogen voor jouw eiken visgraat vloer? Uipkes heeft 90 kleuren ontwikkeld, zodat je kunt kiezen uit zowel lichte of witte visgraat vloeren als donkerbruine of zwarte vloeren en natuurlijk alle tinten ertussen.

Hout leeft en is een natuurproduct. Ook bij het kleuren van vloeren worden natuurlijke ingrediënten gebruikt. Hout en kleuren worden beïnvloed door zonlicht en in de eerste 6 maanden na leggen kan de kleur van de vloer iets lichter of juist meer donker worden.

Tenslotte kunnen wij kleuren en visgraat planken op maat maken. Zo krijg je bij Uipkes altijd een handgemaakte visgraat vloer volgens jouw persoonlijke wensen.

Meer informatie

Voor meer informatie over de visgraatvloeren van Uipkes bezoek ook eens onze website