Traditionele vloeren

Een strak afgewerkte houten vloer met het traditionele tapis.

Tapis is een traditioneel parket zonder mes en groef. Het bestaat uit losse latjes die afzonderlijk van elkaar op een tussenvloer van spaanplaat of mozaïek eiken worden gelijmd en gespijkerd. Deze tussenvloer wordt ook op de vloer van je woning gelijmd. Door de vloer op deze manier tweeledig te verlijmen vormt zij als het ware een tapijt van hout. Het werkt niet of nauwelijks en is daarnaast een heel stille vloer met een minimaal loopgeluid.

Het parket is uitermate geschikt om in patroon te leggen. Het meest bekend zijn de visgraat, het blokpatroon en de Weense punt. De variëteit in vormen is echter oneindig. Daarnaast zijn er vele mogelijkheden met betrekking tot banden en biezen.

De parketvloer voor de vakman

Het ambachtelijke aspect van parket komt het duidelijkst naar voren bij het plaatsen van tapis. Een eeuwenoud ambacht waar hamer, lijmkam en beitel nog steeds hun werk doen. Het leggen van parket kan dan ook niet zonder de expertise van de ervaren parketteur.

Hij weet als geen ander hoe het hout te bewerken. Het is aan jou om het patroon en de houtsoort te kiezen die bij je past. De vloer te voegen naar jouw wensen. Klassiek, tijdloos, stijlvol. Neerlandia laat je graag zien wat de mogelijkheden zijn.

Parketvloeren, houten vloeren die zich niets aantrekken van tijd of trend

Klassiek vanaf het moment dat het wordt gelegd. Dankzij de enorme keuze aan houtsoorten en de talloze legpatronen en afwerkingsmogelijkheden ligt het traditionele parket in elk interieur op zijn plaats. Zo zal een grote visgraat het ook in een moderne inrichting goed doen.

Geniet je al een aantal jaren van een vakkundig gelegde houten vloer, maar moet deze worden uitgebreid doordat je je woning uit gaat breiden? Ook voor dit aanhelen ben je bij Neerlandia op het juiste adres.