Gezond in huis – gezonde reinigingsproducten

Zorg zelf voor een goede luchtkwaliteit binnenshuis

Aandacht voor de gezondheid en het milieu

Wist je dat de lucht binnenshuis 2 tot 5 ker meer vervuild kan zijn dan de buitenlucht? En dat je tot wel 90% van je tijd binnen doorbrengt? De Bona Producten Voor Vloeren hebben dan ook een GREENGUARD-certificering zodat jouw blootstelling aan chemicaliën wordt beperkt en waardoor de luchtkwaliteit binnenshuis wordt verbeterd. Bona producten – beter voor jou en je gezondheid èn beter voor het milieu! De GREENGUARD-standaarden behoren tot de strengste standarden voor productemissies ter wereld en zijn gebaseerd op de beschikbare standaarden en richtlijnen van nationale en internationale instanties op het gebied van de volksgezondheid.

Aandacht voor de gezondheid & het milieu met PRODUCTEN
Bona is een Zweeds bedrijf met heel veel aandacht voor het milieu en de gezondheid van mens & dier. Bona, sinds 1919, is wereldwijd vertegenwoordigd. Bona had de innovatie van watergedragen parketlakken in de jaren ’70 en het stofvrij schuren in de jaren 2000. Tegenwoordig heeft Bona een compleet assortiment milieusparende producten. De Bona parketlakken hebben een zeer laag VOS-gehalte (vluchtige organische stoffen).

Aandacht voor het milieu met de bestaande houten vloer RENOVEREN
Een houten vloer kan heel lang mee gaan – hou de vloer heel lang mooi. Mocht deze toch minder mooi worden of je wilt een andere look, dan kan je gewoon dezelfde vloer (laten) renoveren – je hoeft geen nieuwe houten vloer te kopen.

 Zelf goed & regelmatig schoonmaken
 
 • Gelakte houten vloeren regelmatig reinigen. Eventueel met een polish behandelen (niet bij matte afwerkingen!).
 • Geoliede houten vloeren regelmatig reinigen & onderhouden met een nieuwe laag onderhoudsolie omdat een olielaag op den duur schraal wordt.
 • Toch uiteindelijk slijtageplekken of ingelopen vuil?
OF een professionele, diepe reiniging BONA DEEP CLEAN SOLUTION.
OF laat je houten vloer RENOVEREN = opknappen. Je kiest dan OF weer dezelfde uitstraling of een totaal andere uitstraling (een andere kleur, geborsteld effect of…. overleg met je parketteur alle mogelijkheden)
CONCLUSIE: je hoeft GEEN nieuwe houten vloer te kopen, maar je knapt de bestaande houten vloer op = beter voor je portemonnee en beter voor het milieu. THINK GREEN

TIPS voor een goede luchtkwaliteit binnenshuis

 • Ventileer jouw huis goed. Hoe meer schone buitenlucht je binnenlaat, des te meer vervuilende stoffen eruit gefilterd worden.
 • Houd je huis droog. Zorg ervoor dat de relatieve luchtvochtigheid minder dan 60% is en gebruik indien nodig ontvochtigers. Is het percentage te laag, gebruik dan luchtbevochtigers. Maak ontvochtigers/bevochtigers regelmatig schoon.
 • Roken is niet gezond maar als je toch rookt: rook niet binnen. Tabaksrook bevat namelijk hoge concentraties van duizenden vervuilende stoffen.
 • Gebruik zo min mogelijke irriterende reinigers, reinigers op oplosmiddelbasis of reinigers met sterke geuren.
 • Activiteiten zoals verf verwijderen, solderen of lijmen, schilderen, schuren en polijsten zorgen voor veel vervuiling. Dus waarom zou je dat niet buiten doen?
 • Auto's, grasmaaiers of andere motoren in je garage of dichtbij je huis laten draaien levert ook chemicaliën op. Schakel ze uit als je ze niet gebruikt.
 • Was je beddengoed elke week om allergenen, zoals stofmijt, te beperken.
 • Laat je schoenen bij de deur staan, zodat je geen stof en vuil van buiten meeneemt. Leg een mat bij de voordeur en bij de achterdeur.
 • Schoonmaken droog: gebruik een krachtige stofzuiger en microvezeldoeken om stof te verwijderen of de stofpad Bona Microfiber Dusting Pad.
 • Schoonmaken nat: hou het vuil van de vloer en reinig je vloer regelmatig met de Bona Spray Mop.
 • Planten filteren kooldioxide. Geef ze echter niet teveel water, want dan kan er schimmel ontstaan.