Foto: keramisch-parket-houtlook

Dit zijn de voordelen van keramisch parket met houtlook

Hout straalt veel warmte en gezelligheid uit.

Guido van Loon

Hout brengt een hele aangename sfeer in de woning. Het nadeel van een massief houten vloer is alleen dat het erg gevoelig is voor vocht en temperatuurwisselingen. Ook kan het lastig zijn om vlekken goed te verwijderen. Gelukkig is er tegenwoordig een heel mooi alternatief voor een echte houten vloer, namelijk keramische tegels met een houtlook. Keramisch parket heeft ontzettend veel voordelen. We zetten ze graag voor je op een rij in dit artikel!

Dezelfde uitstraling als echt hout

Houtlook tegels worden gemaakt van keramiek. Dit materiaal heeft van zichzelf natuurlijk niet de uitstraling van hout. Toch kan het door middel van moderne technieken dezelfde print krijgen. Er worden verschillende houtmotieven op gedrukt en er worden zelfs voelbare houtverven in verwerkt. Het is dus bijna niet te onderscheiden van een echte houten vloer!

Erg gemakkelijk in onderhoud

Het grootse voordeel is misschien wel dat keramisch parket heel onderhoudsvriendelijk is. Het materiaal is eenvoudig schoon te maken en heeft ook na verloop van tijd geen nieuwe olie- of laklaag nodig. De houtlook tegels zijn daarnaast bestand tegen krassen, deuken en scheuren.

Bestand tegen vocht

Wist je dat tegels met houtlook perfect zijn voor in de badkamer? Dit materiaal kan namelijk heel goed tegen vocht. Het is zelfs geschikt om te gebruiken als vloer voor de inloopdouche, mits je alles op de juiste manier afwerkt. Het is dus verstandig om hier een professional voor in te huren.

Gaat erg lang mee

Soms is het maar de vraag hoe lang een vloer mooi blijft. Bij keramisch parket hoef je je geen zorgen te maken over vervaging of beschadiging. De vloer is erg sterk en ook het houtnerfpatroon zal niet verdwijnen. Het is dus een hele duurzame keuze! Zelfs bij intensief gebruik gaat deze tegelvloer nog jaren lang mee.

Geschikt voor vloerverwarming

Keramisch parket is erg geschikt voor vloerverwarming. In de winter hoef je dus geen last meer te hebben van koude voeten. De vloertegels houden de warmte goed vast zodat je er ook nog van kunt genieten zodra de thermostaat lager staat. Op deze manier kun je dus energie besparen.

Verkrijgbaar in verschillende stijlen

Keramisch parket heeft net als een laminaatvloer of massief houten vloer verschillende mogelijkheden. Je kunt kiezen tussen allerlei kleuren, stijlen en structuren. De ‘houten’ planken zijn in verschillende lengtes en breedtes verkrijgbaar. Er is dus altijd een geschikte optie voor in jouw woning!

Reacties