Bamboo Elite Premium

Bamboo Elite Premium is volledig gemaakt van bamboe en is één van de meest ecologisch duurzame vloeren op de markt.

Bamboo Elite Premium parketvloer

De succesvolle MOSO collectie Bamboo Elite wordt dit najaar uitgebreid met 4 nieuwe versies. Naast de introductie van nieuwe lichte kleuren, vallen met name de technische innovaties van deze bamboe vloer op. Bamboo Elite Premium is volledig gemaakt van bamboe en is één van de meest ecologisch duurzame vloeren op de markt.

Extra breed voor een luxe uitstraling
Waar de bestaande Bamboo Elite producten met een breedte tot 159 mm al breder zijn dan de meeste gangbare bamboe vloeren, worden de nieuwe Premium producten geproduceerd in een breedte van 190 mm. Deze extra breedte zorgt voor een luxueuze uitstraling en een optische vergroting van de ruimte waar de vloer geplaatst wordt. De breedte van de Bamboo Elite Premium planken wordt mogelijk gemaakt door de verbeterde stabiliteit van de kruislings verlijmde bamboe lagen. Tijdens de productie van bamboe parket worden de bamboe strips verlijmd of gecomprimeerd en dit proces is door MOSO geoptimaliseerd.

Eigentijdse lichte kleuren
Bamboo Elite producten zijn verkrijgbaar in alle bamboe structuren en kleuren: Side Pressed, Plain Pressed en Density, zowel in de kleuren Caramel als Naturel. De nieuwe Premium versies, in Side Pressed en Density zijn afgewerkt met een ultra matte lak. Voor de Naturel kleuren van Bamboo Elite Premium selecteerde MOSO® een zeer matte lak met wittinten, waardoor de vloer frisser en eigentijdser van kleur wordt. De nieuwe lak is uitgebreid getest op de juiste uitstraling en technische eigenschappen. een minimale uitstoot van emissies (Klasse E0 (<0,025 mg/m³ volgens EN 717-1). De Side Pressed Caramel variant is tevens leverbaar met een olie-afwerking.

Technische eigenschappen van het hoogste niveau
De Bamboo Elite Premium Density producten zijn zeer stabiel dankzij de symmetrische opbouw van een onder- en bovenlaag van Density bamboe, een materiaal met een Brinell hardheid van maar liefst 9,5 kg/mm² (EN 1534). Dankzij deze hoge Brinell-hardheid is de vloer beter bestand tegen indrukking dan ieder ander klassiek parket en wordt een lange levensduur gegarandeerd. MOSO levert de Bamboo Elite Premium vloeren met 30 jaar fabrieksgarantie. Dankzij de hardheid, stabiliteit maar ook de opvallende hoge brandklasse Bfl-s1 (Density versies, volgens EN 13501-1) zijn de vloeren niet alleen ideaal voor woonruimtes, maar ook geschikt voor commerciële toepassingen zoals kantoren, restaurants en winkels. De vloer kan dankzij het kliksysteem eenvoudig (zwevend) geïnstalleerd worden. Voor installatie op vloerverwarming en in commerciële toepassingen wordt een volledig verlijmde installatie geadviseerd.


Duurzaam – meer dan een statement
Duurzaamheid is niet meer weg te denken als producteigenschap. Waar talloze vloerenproducenten hun product aanprijzen als duurzaam en ecologisch, is een statement voor MOSO niet genoeg. Bamboo Elite bestaat minimaal voor 95% uit snel hernieuwbaar bamboe. Moso bamboe is een reuzengras en heeft na circa 5 jaar de eigenschappen van hardhout. Dit betekent dat Moso bamboe alleen al tijdens de garantieperiode van Bamboo Elite Premium zonder herbeplanting 6 maal opnieuw groeit tot volwaardig bronmateriaal. De LCA (Levenscyslusanalyse) rapportage, uitgevoerd door TU Delft (ISO 14040/44), toont aan dat Bamboo Elite Premium, gemeten over de gehele levenscyclus, CO2 neutraal is. Dankzij aanvullende testresultaten en de optionele beschikbaarheid als FSC® gecertificeerde vloer, draagt de massieve bamboe vloer bij aan de score van duurzame bouwcertificering zoals LEED en BREEAM en DGNB.