Foto: gietvloer

Op deze manier creëert een gietvloer ruimte en luxe

Gietvloeren worden steeds populairder. Maar wat is het eigenlijk? Wel, het is een moderne en naadloze vloerbedekking die steeds vaker wordt gebruikt in de interieurwereld van vandaag

Theo Vliegop 30 Juli 2023

Zo'n vloer bestaat uit verschillende lagen kunsthars die ze op een bestaande ondergrond aanbrengen, meestal op beton. Deze vloer heeft van zichzelf een industriële look. Maar door de juiste styling laat je je huis veel luxer en rustiger lijken.

Hoe een gietvloer je ruimte groter en luxer laat lijken

Een gietvloer heeft werkelijk een groot effect op de uitstraling van je huis, waardoor het niet alleen groter lijkt, maar ook een gevoel van pure luxe opwekt. Het naadloze karakter van deze vloer speelt een cruciale rol bij het vergroten van de ruimte. Doordat er geen naden of voegen zijn die de vloer onderbreken, wordt een visuele continuïteit gecreëerd. Hierdoor lijkt de kamer veel ruimer en rustiger, zonder afleidende elementen die de aandacht trekken. Dit geeft je interieur direct een gevoel van openheid en ruimte.

De strakke afwerking hiervan speelt ook een belangrijke rol bij het creëren van die luxueuze uitstraling. Het egale oppervlak weerkaatst het licht gelijkmatig door de ruimte, waardoor schaduwen tot het verleden behoren. Hierdoor ontstaat er een gevoel van helderheid en ruimtelijkheid, wat bijdraagt aan de algehele luxe beleving.

Ook hebben deze vloeren vaak lichte kleuren, zoals wit, grijs of zachte pasteltinten. Deze kleuren hebben de eigenschap om meer licht te weerkaatsen, waardoor de ruimte nog groter en helderder oogt. Deze vloeren in combinatie met deze lichte kleuren laat je werkelijk in een weelderige en ruime omgeving wanen.

Om optimaal te profiteren van de grotere en luxere uitstraling die een gietvloer biedt, is het essentieel om de juiste interieurstyling toe te passen. Minimalistisch design past perfect bij deze vloer, omdat het de strakke lijnen en naadloze uitstraling benadrukt. Denk aan slank en modern meubilair, met zorgvuldig gekozen decoratieve elementen om een gevoel van verfijning toe te voegen. Voor inspiratie kun je altijd een kijkje nemen bij B-Art Gietvloer Boutique.

Hoe wordt een gietvloer geplaatst en wat zijn de kosten?

Nu je enthousiast bent geworden over de mogelijkheden van deze vloer, wil je natuurlijk meer weten over het plaatsingsproces en de kosten van een gietvloer.

Het aanbrengen hiervan is een proces dat nauwkeurigheid en vakmanschap vereist. Het begint met een grondige voorbereiding van de ondergrond, waarbij eventuele oneffenheden worden gladgestreken. Vervolgens worden de verschillende lagen kunsthars aangebracht en zorgvuldig geëgaliseerd. De uithardingstijd varieert, maar gemiddeld duurt het enkele dagen voordat de vloer volledig belastbaar is.

Wat betreft de kosten, deze zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de oppervlakte van de ruimte, het type vloer en eventuele extra opties, zoals een antislipafwerking. Wil je een idee krijgen van de kosten voor het laten plaatsen van zo’n vloer in jouw woning? Dan kun je op de website van B-Art Gietvloer Boutique de mogelijkheid vinden om de kosten te berekenen. Hier vul je eenvoudig de benodigde gegevens in en ontvang je een vrijblijvende kostenindicatie.

Reacties