Whisper ondervloeren range: dé stille ondervloer voor Rigid-Core en PVC Klik

Estillon, de leverancier van ondervloeren, ondertapijten en gereedschappen, introduceert een nieuwe ondervloeren collectie: Whisper.

03 April 2021

Merk je ook dat de vraag naar geluidsisolerende vloeren stijgt? En dan specifiek naar ondervloeren die voldoen aan de 10dB norm. Estillon introduceert twee nieuwe ondervloeren die aan deze 10dB norm voldoet: de Whisper ondervloeren.

De Whisper ondervloeren zorgen voor een zeer hoge contactgeluidreductie. Deze ondervloeren voldoen aan de strengste eisen voor de Nederlandse appartementenbouw en zijn gecertificeerd met het TÜV Rheinland keurmerk voor 10 dB ondervloeren.

Naast geluidsreductie biedt de Whisper nog meer voordelen. De overlap en zelfklevende strip zorgen voor een eenvoudige installatie. Ter bescherming van de klik-verbinding hebben deze ondervloeren een zeer hoge drukweerstand.  Andere pluspunten zijn de geringe opbouwhoogte van slechts 1 mm en daarnaast is Whisper uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming.

Alle voordelen van Whisper ondervloeren op een rij

  • Uitstekende geluidsisolatie tot wel 13dB Δlin
  • TÜV gecertificeerd
  • Overlap en zelfklevende strip, eenvoudige installatie
  • Uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming
  • Hoge drukweerstand ter bescherming van de klik-verbinding ?
  • Geringe opbouwhoogte van slechts 1 mm?

Om geluidsoverlast tegen te gaan is het plaatsen van een goede ondervloer belangrijk. In appartementen of gebouwen met verdiepingen zijn vaak afspraken gemaakt betreft acceptabele geluidsniveaus om geluidshinder tegen te gaan. Sterker nog, er zijn in Nederland zelfs een aantal normen vastgelegd in de wet betreft geluidsreductie van vloeren en ondervloeren: de 10dB norm.
10dB staat voor: decibel 10. Een geluiddempende ondervloer 10dB moet het geluid met 10 decibel verlagen.
 
De ondervloeren van Estillon zijn te verkrijgen bij de bekende Nederlandse groothandels.

 

Meer informatie over Whisper en onze andere ondervloeren met een 10dB certificaat.

Reacties