Nieuw: Mozaic & Fresco collectie van Desso

Tapijt en mozaïek komen samen in de nieuwe collectie van Desso

24 September 2019

Mozaïek is al zo oud als de weg naar Rome. De Grieken en Romeinen maakten van hun vloeren ware kunstwerken samengesteld van kleine stukjes marmer en glas die in decoratieve patronen handmatig werden ingelegd. Deze iconische mozaïeken zijn vandaag een bron van inspiratie voor de nieuwste trends in vloeren. De nieuwe tapijtcollectie Mozaic & Fresco van Desso heeft de look van een traditioneel mozaïek in een modern jasje!

Kamerbreed & kleed

Het heden en het verleden smelten samen in één interieur met de nieuwe tapijtcollectie Mozaic & Fresco. Elke woonsfeer krijgt met deze decoratieve tapijtcollectie een moderne en kleurrijke update. Je kunt kiezen uit 7 trendy kleuren in twee verschillende dessins. Het ‘Mozaic’ en ‘Fresco’ patroon kunnen ook met elkaar worden gecombineerd omdat ze qua kleur coördineren en qua dessin perfect bij elkaar passen. In het ‘Fresco’ patroon is aan het mozaïek dessin een bloemmotief toegevoegd waardoor je eindeloos kan mixen & matchen met deze nieuwe collectie. Beide patronen zijn geschikt voor kamerbreed gebruik of voor een op maat gemaakt vloerkleed.

Grote ruimte: kleed op maat

In grotere ruimtes is een kleed op maat ideaal. De denimblauwe variant van dit Fresco kleed heeft een doorleefde uitstraling en past hierdoor goed in een moderne en stoere woonsfeer. In combinatie met kruidige kleuren zoals kerriegeel, metallics en gekleurd glas ontstaat een trendbeeld dat jarenlang meegaat. Omdat in de meeste huizen beton, glas en staal de basis vormen geef je het interieur met een kleed uit de Mozaic & Fresco collectie een decoratief en luxe kleuraccent. Klein maar fijn detail: Je ziet op dit tapijt niet snel vuil en vlekken en het is gemakkelijk in onderhoud.

Stylingtip: mix & match

Niet alleen in de zitkamer maar ook als basis voor een werkplek is een Mozaic of Fresco kleed geschikt. Je kadert met de kleden de verschillende functies in de ruimte en de akoestiek wordt aanzienlijk verbeterd. Of je nu in een industriële loft, een architectonische villa of een oude kerk woont; met dit zachte en strakke tapijt creëer je luxe en comfort op een duurzame manier. Stylingtip: Maak twee kleden die verschillen in kleur, patroon en formaat maar in de breedte even groot zijn. Zo mix & match je met deze tapijtcollectie.

Styling van de slaapkamer

Op het eerste gezicht denk je misschien aan een stenen mozaïekvloer maar dit is toch écht een kamerbreed tapijt uit de Mozaic & Fresco collectie. De mix van klassieke en moderne elementen in één interieur creëert de eclectische sfeer. In de slaapkamer zijn zachte materialen essentieel voor dat ultieme gevoel van luxe en comfort. Met kamerbreed tapijt leg je hiervoor snel en gemakkelijk de perfecte basis.

Vraag een tapijtstaal aan

Kijk voor inspiratie eens op de website dessotarkett.nl. Hier vind je meer inspiratie over trends in vloeren en het toepassen van kleuren en dessins in het interieur. Je kunt ook tapijtstalen aanvragen zodat je thuis kunt bekijken en voelen hoe het staat. De Mozaic & Fresco collectie is verkrijgbaar vanaf juni 2019 en de verkoopadviesprijs bedraagt €209,95 (400 cm breed)

Reacties
Anderen bekeken ook