Partner

Norvold

Ze zijn er best trots op; de collectie marmer, graniet, leisteen en kwartsiet van Norvold uit Soesterberg. Een bijzondere, wereldwijde collectie en direct uit voorraad leverbaar. Wand- en vloertegels, voor binnen en buiten, variërend van anticato tot gepolijst graniet. Norvold helpt u graag een goede keuze te maken uit de meer dan 100 verschillende steensoorten en kan u alles vertellen over de eigenschappen en toepassingsmogelijkheden.

MEER TONEN

Graniet natuursteen

Graniet is net als marmer een natuurprodukt. Granietsoorten worden over de hele wereld in verschillende kleuren gevonden.

Kenmerkend van graniet is de spikkelstruktuur, de hoge krasvastheid en de zuurbestendigheid.

Graniet

Graniet is te herkennen aan de gespikkelde en gelijkmatige structuur in alle richtingen. De steen bestaat vooral uit veldspaat (kristallen) die de steen zijn kleur geven, zwarte biotiet en grijze kwartskorrels.

Graniet is in vele kleuren leverbaar. Rood- en bruintinten komen veel voor.

Veel mensen verwarren graniet met granito. Granito beter bekend als terrazzo zijn in cement gebonden marmerkorrels die gestort worden en daarna worden afgewerkt tot een eindprodukt.

Bij Norvold zijn, voor het leggen van een vloer als voor het betegelen van een wand, veel verschillende granieten op voorraad.

Eigenschappen

- Bestand tegen hoge gebruiksbelastingen.
- Vorstbestendig.

Het oppervlak kan op allerlei manieren glanzend, dof of ruw worden afgewerkt. De bewerking heeft invloed op de kleur van de steen. Polijsten geeft de diepste kleurweergave, terwijl een ruwe bewerking de kleur fletser maakt.

 

Meer lezen over
'Graniet natuursteen'?

meer van deze professional
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.