MeisterParquet. longlife: parket voor het leven

Rüthen-Meiste, januari 2023 – Het nieuwe assortiment van MeisterParquet.

Longlife combineert de bewezen technische voordelen van HDF-parket met nieuwe technische functionaliteiten en assortimentbrede moderne en natuurlijke kleuren.

Vijf collecties, drie sorteringen, assortimentsbrede kleuren:

De nieuw Parquet-collectie van MEISTER biedt overzichtelijkheid zonder in te boeten aan diversiteit. Met PD 450 en PD 400 kan worden gekozen uit twee collecties landhuisdelen, in kasteelplankenformaat van 2400 x 255 mm (PD 450 /ultramat gelakt) en het klassieke landhuisdeelformaat van 2200 x 180 mm (ultramat gelakt of natuurgeolied). De visgraatcollectie PS 500 (formaat: 710 x 142 mm) en collectie korte planken PS 300 (1187 x 142 mm) zijn verkrijgbaar in acht ultramat gelakte kleurstellingen. Het assortiment wordt gecompleteerd door de scheepsvloercollectie PC 200, die ook in de onderhoudsarme ultramat gelakte variant verkrijgbaar is. De drie geselecteerde sorteringen zijn zowel authentiek, levendig als harmonieus. In de collectie ligt de focus op eiken, maar ook essen-, beuken- en notenhout spelen een belangrijke rol in het assortiment.

De vijf moderne en natuurlijke kleurstellingen crèmewit, crème, pure, natuur en greige vinden we (naast een aantal collectiespecifieke kleuren) assortimentsbreed terug in de gezamenlijke collectie, waardoor vloeren in verschillende ruimten mooi op elkaar kunnen worden afgestemd en ook het geven van advies hieromtrent en heel stuk eenvoudiger wordt.

Nieuwe ultramatte lak 'Duratec Nature'

Voor het nieuwe MeisterParquet. longlife-assortiment wordt gebruik gemaakt van de speciaal ontwikkelde, innovatieve ultramatte lak Duratec Nature. Deze dringt tot diep in elke houtporie door en zorgt ervoor dat de vloer weinig onderhoud nodig heeft, terwijl een sterk verbeterde vlekbestendigheid met antivoetafdrukeffect en een hoge bestendigheid tegen microkrassen en slijtage wordt gewaarborgd. Tegelijkertijd beschikt Duratec Nature over een unieke ultramatte, open look, waardoor een aangename voelbare structuur ontstaat en de vloer zeer natuurlijk aanvoelt. Bij deze laktechniek worden geen matteringsmiddelen gebruikt, waardoor een unieke dieptewerking en natuurlijke uitstraling ontstaat.

Alle parketvloeren, met of zonder ultramatte lak, beschikken over een natuurlijke antibacteriële toplaag zonder chemische additieven. Dankzij impregnering van de randen met AquaStop is MeisterParquet. longlife officieel vier uur watervast (m.u.v. PS 500).

Technische voordelen van de HDF-tussenlaag

De technische structuur van MeisterParquet. longlife is onveranderd gebleven. Opnieuw heeft MEISTER gekozen voor een stabiele tussenlaag van HDF, die tal van voordelen met zich meebrengt, onder andere op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Voor een toplaag van edel hout is een dikte van 2,5 mm voldoende, omdat Longlife-parket een bijzonder goede indrukstabiliteit heeft en daardoor zeer duurzaam is. De geringe warmtegeleidingsweerstand van 0,12 m²K/W (in combinatie met dempende onderlaag MEISTERSilence 25 DB) ligt nog onder de grenswaarde van 0,15 m²K/W van de BVF, de Duitse vereniging voor oppervlakteverwarming en -koeling. Daarmee is MeisterParquet. longlife zelfs bij zwevende plaatsing ideaal voor vloerverwarming, omdat de warmte snel en zonder verlies in de ruimte wordt verspreid. Door het hogere eigengewicht dankzij het HDF zijn de planken bovendien bijzonder geluidsarm.

Meer informatie
Ga voor meer informatie langs een MEISTER-verkooppunt en/of bezoek eerst onze website.