Foto: 272687.jpeg

Novilon® stroken: mooi en praktisch gaat prima samen

De Novilon rol verandert van gedaante en ondergaat een ware metamorfose in de Novilon collectie.

Binnen deze nieuwe collectie spelen flexibele stroken en tegels de hoofdrol. De collectie Novilon stroken is een echte Novilon collectie en voldoet daarmee aan de filosofie van Novilon waarin mooi en praktisch prima samengaan. Stil spelen bestaat namelijk niet, dus kun je maar beter een stille vloer hebben.

Het reliëf op de tegels en de ingenieuze printtechniek maken dat de Novilon stroken er precies zo uitzien als echt gezaagd hout of uitgehouwen steen. De dessins zijn zo realistisch dat je de vloer moet aanraken om te voelen van welk materiaal deze is gemaakt. 


De collectie telt 40 items, waaronder hout, steen en abstracte dessins. Alle ontwerpen zijn uniek voor Novilon en in eigen huis ontwikkeld, dus made in Holland.

De houtdessins (authentiek, traditioneel of meer uitgesproken) doen volledig recht aan het hout waarop het ontwerp gebaseerd is. Dat komt door de realistische strookafmetingen en het grote scala aan structuren. Plus de unieke eigenschap genaamd, in-register embossing, waarbij noesten en nerven extra realistisch worden, omdat het reliëf gelijk loopt aan de print. Door het unieke productieproces is vrijwel geen enkele strook of tegel hetzelfde, net zoals dat bij echt hout of natuursteen het geval is.

Naast houtdessins heeft de Novilon stroken collectie een aantal klassieke lei- en natuursteenmotieven en moderne dessins zoals de frisse unikleuren, betonlook en dessins met een metaalachtige uitstraling, goed om een onuitwisbare indruk achter te laten.

Zoals we al aangaven past deze nieuwe collectie erg goed binnen de Novilon range. Novilon stroken hebben dezelfde praktisch eigenschappen als de andere Novilon vloeren. Zo zijn Novilon stroken ook uitstekend te combineren met zowel vloerverwarming als vloerverkoeling. En daarnaast bezit het ook de stevige toplaag ‘Diamond Seal’ die beschermt tegen slijtage.

Publicatiedatum: 23 september 2011

Meer informatie: www.novilon.nl.

Reacties