Foto: Supergezond-Marmoleum-van-Forbo-Flooring-in-de-woonkamer-van-een-duurzaam-woonhuis-in-Diemen_-fotocredits-Michael-Van-Oosten

Marmoleum zorgt voor supergezond binnenklimaat

Antibacterieel, schimmelwerend, hypoallergeen en zonder weekmakers.

Marmoleum van Forbo Flooring is niet alleen een van de duurzaamste vloeren ter wereld, gemaakt van puur natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen, maar ook een van de gezondste. Kort gezegd, draagt de vloer bij aan een veilig, schoon, verantwoord en hygiënisch binnenklimaat. Marmoleum wordt daarnaast in alle mogelijke kleuren & dessins geleverd, en geldt als een topfavoriet wanneer ontwerpers of architecten zelf hun huis inrichten.

Marmoleum is van nature antibacterieel en schimmelwerend. Dat komt onder andere door de hars die gebruikt wordt bij de productie. Met hars beschermt een boom zich tegen bacteriële binnendringers als hij beschadigd raakt. Een soortgelijk effect heeft hars op een Marmoleum-vloer.

UK Allergy Seal of Approval

Het product is bovendien hypoallergeen. Dat betekent dat Marmoleum geen allergische reacties kan veroorzaken. Vanwege deze eigenschap kreeg Marmoleum het ‘UK Allergy Seal of Approval’ van de gerenommeerde British Allergy Foundation. Hiermee is de vloer veilig voor bijvoorbeeld kinderen met astma, maar ook voor mensen met andere allergische aandoeningen.

Dit komt onder andere omdat Marmoleum een vlakke vloer is zonder groeven of oneffenheden, waarin vuil zich makkelijk kan verstoppen. Hierdoor is Marmoleum ook heel eenvoudig schoon te houden. Wanneer de vloer wordt gereinigd met verantwoorde, biologische schoonmaakmiddelen belast je het milieu ook niet.

Geen tot bijna geen emissie

Marmoleum kent verder geen tot bijna geen emissie van vluchtige organische stoffen (VOS). Er komen dus geen tot heel weinig microdeeltjes vrij na installatie, ook wel fijnstof genoemd. Marmoleum voldoet dan ook ruim aan alle gezondheids- en veiligheidsnormen van de Europese Unie (EN 14041, REACH). De vloeren zijn bovendien WELL gecertificeerd. WELL is een certificaat voor gezonde en welzijn bevorderende gebouwen.

Misschien goed nog te melden dat Marmoleum antistatisch is omdat het een natuurlijk product betreft, in tegenstelling tot vloeren die van plastic zijn gemaakt. Marmoleum bevat voorts ook geen weekmakers, waarvan sommige - mogelijke schadelijke varianten voor de gezondheid - nog steeds in goedkope vinylvloeren uit het buitenland worden gebruikt.

Klimaatbijdrage/circulair

Een Marmoleum-vloer draagt daarnaast een steentje bij aan een gezondere wereld. Zo wordt Marmoleum CO2-negatief geproduceerd. De natuurlijke gewassen, planten en bomen, die gebruikt worden voor het maken van de vloer, nemen tijdens hun levensduur (middels het proces van fotosynthese) namelijk meer CO2 op dan nodig is voor de productie.

Marmoleum wordt gemaakt van natuurlijke materialen zoals jute, vlas, hars, houtmeel en kalksteen. Daarvan is 72 procent snel herwinbaar en 43 procent gerecyclede content. Na een levensduur van zo’n dertig jaar kan Marmoleum eenvoudig worden vermalen en hergebruikt. Zelfs bij verbranding, levert het een hogere calorische waarde op en meer thermische energie dan de energie die tijdens de productie wordt verbruikt. Zo sluit de kringloop zich volledig. Daarnaast neemt Forbo Flooring oude en afvalvloeren terug in haar streven Marmoleum volledig circulair te maken.

Marmoleum is thuis in elk huis en interieur. Kijk maar eens naar de bijgevoegde foto’s en weet dat Marmoleum in alle mogelijke kleuren en dessins wordt geleverd. Vanwege haar kwaliteiten op het gebied van design, gezondheid en duurzaamheid wordt Marmoleum vaak door ontwerpers en architecten gebruikt als ze hun eigen huis inrichten. De vloer wordt ook geleverd in een handig duurzaam klikformaat, genaamd Marmoleum Click, dat u eenvoudig zelf kunt installeren en ook weer meenemen bij verhuizing.

Meer info over Marmoleum: www.marmoleum.nl.

Meer van Forbo Flooring Systems
Reacties