Trap bekleden met laminaat

Je trap bekleden met met tapijt kent iedereen, maar tegenwoordig kun je de trap ook bekleden met PVC of laminaat. Een nieuwe trend is geboren.

Trap bekleden met laminaat

Je trap bekleden met laminaat
Ben je uitgekeken op je trap en vind je dat die een opfrisbeurt kan gebruiken? Of ben je net verhuisd en ziet de trap in je nieuwe huis er niet uit? Of misschien heb je je interieur veranderd en staat de trap niet meer bij de rest. Zeker bij een trap in de woonkamer is dat natuurlijk wel belangrijk. Maar ja, aan een trap renoveren hangt meestal een flink prijskaartje. Goed nieuws: dat hoeft niet. Als je geen tijd of budget hebt om de trap helemaal te renoveren, kun je je trap bekleden met laminaat. Je hebt dan snel en relatief goedkoop een compleet nieuwe en moderne look. Natuurlijk kun je ook kiezen voor vast tapijt of halve trapmaantjes, maar tegenwoordig gaan veel mensen voor praktisch kunststof op hun trap. Dat is niet zo gek, want je trap bekleden met laminaat heeft nogal wat voordelen.

Hout of laminaat
Hout is natuurlijk heel mooi en sfeervol, maar ook duur. Bovendien kost het onderhoud nogal wat tijd en geld. Een houten trap moet je regelmatig in de lak of de olie zetten. Als je wel houdt van de warme sfeer van hout in je huis, maar geen zin hebt in het onderhoud, kun je het best je trap bekleden met laminaat. Je hebt dan wel de natuurlijke uitstraling, maar voor een veel lagere prijs. Bovendien is laminaat ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Even een vochtige doek eroverheen en je trap is weer lekker schoon en vrij van stof. Een ander voordeel is dat laminaat slijtvast is.

Voor elk interieur
Ga je je trap bekleden met laminaat, dan is het heel mooi en stijlvol om het laminaat van de vloer en de trap door te trekken naar boven zodat het een geheel wordt. Zo wordt je nieuwe trap snel en eenvoudig een mooie blikvanger in je gang of woonkamer. Laminaat voor trappen is verkrijgbaar in bijna alle laminaatkleuren, zoals klassiek eiken, warm kersen, hip vintage en modern steigerhout. Het is dus geschikt voor elk interieur, van klassiek tot modern, en voor iedere smaak.

In een dag een nieuwe trap
Je kunt eigenlijk iedere trap bekleden met laminaat: het is geschikt voor zowel open als dichte trappen en kan ook voor betonnen traptreden gebruikt worden. Het is niet alleen een budgetvriendelijke oplossing voor traptreden die aan vervanging toe zijn, het is ook nog eens een heel snelle oplossing. De specialist zaagt de nieuwe treden op maat en monteert ze zorgvuldig over de bestaande traptreden heen. Daarna worden ze afgewerkt met antislipstrips. Hierdoor is je gerenoveerde trap niet alleen veilig, maar ook heel netjes en echt af. Dat lijkt veel werk, maar het bekleden met laminaat is binnen een dag klaar.

De kosten van een trap bekleden met laminaat
Hoeveel het bekleden van een trap met laminaat kost, hangt af van een aantal factoren. Ten eerste is de soort trap die je wilt laten renoveren van invloed op de kosten. Is het een open of juist gesloten trap? Daarnaast bepaalt het aantal treden op je trap het uiteindelijke prijskaartje. Ten derde worden de kosten bepaald door het soort laminaat waar je voor kiest. Je hebt meestal de keuze uit twee soorten laminaat: HPL en CPL. Het belangrijkste verschil is dat HPL een dikkere bovenlaag heeft en daardoor slijtvaster is. Maar beide soorten zijn natuurlijk heel geschikt voor trappen.


Voor meer informatie:

Tapijt en Laminaat Direct
Grindweg 140
8471 EM Wolvega
0561-614443

Openingstijden winkel/showroom
Maandag t/m vrijdag 10:00-17:30
Donderdag koopavond tot 21:00
Zaterdag 10:00-17:00

Trap bekleden met laminaat