Foto: pvc_vloer

Laat een moderne en duurzame pvc vloer in huis leggen

Steeds vaker laten huishoudens ruimtes in huis van vloerverwarming voorzien. Niet voor niets, daar het hun wooncomfort vergroot en bijdraagt aan een efficiënte manier van verwarmen.

Theo 09 Januari 2023

Over het algemeen verbruikt vloerverwarming minder energie dan een klassieke radiator bij het verwarmen van ruimtes, door de gelijkmatige verdeling van de warmte over de ruimte. Het aanbrengen van vloerverwarming is een goed moment voor het vervangen van de vloer, waarbij met name de pvc vloer populair is. Dit type vloer is relatief dun en daarmee geschikt voor de combinatie met vloerverwarming. Zou je voor het dikkere hout kiezen, dan wordt onnodig veel energie verloren met het opwarmen van de vloer zelf. Pas wanneer het hout verwarmd is, stijgt de temperatuur in de kamers. Een pvc vloer laat de warmte makkelijker door, waardoor de ruimte sneller verwarmd wordt en er minder energie verbruikt hoeft te worden.

Geef ruimtes een warme look met een pvc vloer

Hoewel een pvc vloer van kunststof gemaakt wordt, heeft het de uitstraling van een houten vloer. Kijk bijvoorbeeld eens naar het aanbod aan pvc vloeren bij een partij als Floorsite.nl. De vloeren lijken toch van net echt hout gemaakt te zijn? De houten look wordt op kunststof geprint, waarbij vaak voor een variatie van vier of vijf prints gekozen wordt. Het maakt dat planken met dezelfde print op verschillende plekken binnen de ruimte terug zullen komen. Over het algemeen valt dat nauwelijks op, wanneer je erop let bij het leggen van de vloer; voorkom dat planken met dezelfde print naast elkaar worden gelegd. Zo geef je ook met een moderne, duurzame pvc vloer een warme uitstraling aan ruimtes in huis. De pvc vloer valt goed te combineren met zowel een modern, als een klassiek interieur. Wist je dat het zelfs mogelijk is om de toplaag van een pvc vloer van een lichte structuur te voorzien? Op deze manier lijkt het net, alsof je de nerven van het hout onder je voeten voelt.

Voornaamste voordelen van een pvc vloer

Reeds werd al genoemd dat een pvc vloer goed te combineren valt met vloerverwarming. Dat is echter niet het enige voordeel van dit type vloer. Denk ook aan het feit, dat pvc een geluiddempende werking heeft. Je hebt hierdoor minder last van spelende kinderen in hun slaapkamer, wanneer je zelf aan het werk bent in de woonkamer. Daarnaast heeft een pvc vloer nauwelijks onderhoud nodig; het is voldoende de vloer regelmatig te zuigen en te dweilen. Vergelijk je een pvc vloer met een houten vloer, dan zal een houten vloer veel meer onderhoud nodig hebben. Denk aan het periodiek schuren van het hout, om de vloer vervolgens opnieuw te lakken. Dat laatste is nodig wanneer er zich vochtplekken voordoen in het hout. Bij pvc hoef je er niet bang voor te zijn; het materiaal is goed bestand tegen vocht. Het maakt pvc vloeren tot een geschikte oplossing voor keukens en badkamers.

Reacties