Trinka Kurk Vloer

De meest praktische vloer wordt gevonden in het kurkprogramma. Kurk is een prettig product om op te lopen.

Trinka Kurkvloer

Kurkeiken groeien in landen als Portugal, Spanje, Noord-Afrika etc. In goed beheerde plantages worden de kurkeiken gemerkt. Na 7 tot 9 jaar wordt de bast van de kurkeik geschild. De kurk wordt gewassen en vermalen. Daarna wordt de kurk geperst. Hoe zwaarder de persing, hoe beter het herstellend vermogen van de kurk.

Kurk kan rechtstreeks verlijmd worden op een vlakke, droge en droog blijvende zandcement of beton ondervloer. Ook zijn er mogelijkheden om de kurk "zwevend" te plaatsen. In dat geval wordt de kurk in de fabriek verlijmd op een zgn. "drager", voorzien van een loc-verbinding.
Kurk is zowel gelakt, als ongelakt verkrijgbaar. Ook kunt u kiezen voor een vinyl slijtlaag, waardoor nauwelijks onderhoud nodig is.

Een kurkvloer voelt niet hard aan en is daarom een heel prettig product om op te lopen.
Omdat het geluidsisolerend is, hoort u zich nauwelijks lopen. Verder heeft kurk goede warmte-isolerende eigenschappen. Daardoor voelt de vloer nooit koud aan. Loopt u graag op blote voeten of heeft u spelende kinderen op de vloer? Dan is kurk een goede keus.
Prettige bijkomstigheid: de kurkvloer toont nauwelijks beschadigingen of vuil.
Uw vloer ziet er altijd goed uit.
Toch heeft ook de beschermlaag van een kurkvloer minimaal onderhoud nodig. Wij vertellen u graag het onderhoud behorend bij de vloer van uw keuze.

Bent u al enthousiast geworden? Neem een kijkje in onze showroom. Wij hebben al 25 jaar ervaring met dit natuurproduct. Let wel even op de openingstijden!