Foto: 247424

Trendreport: Design met Kurk

Na de jaren zeventig bleef het stil rondom kurk, nu maken kurkvloeren en –wanden een comeback. Nieuwe mogelijkheden zorgen er voor dat het natuurlijke materiaal steeds vaker opduikt in het interieur.

Na de jaren zeventig bleef het stil rondom kurk, nu maken kurkvloeren en –wanden een comeback.  Nieuwe mogelijkheden zorgen er voor dat het natuurlijke materiaal steeds vaker opduikt in het interieur.

Trendy ontwerpers werken er graag mee, het is duurzaam, ecologisch en biedt ontelbare mogelijkheden. Sinds kort is kurk ook in het uitgaansleven terug te zien, ontdek nu zelf hoe hip & happening kurk is.

Eric Kuster kiest voor Kurk

Interieurontwerper Eric Kuster is enthousiast over kurk en heeft het natuurlijke materiaal dan ook opgenomen in zijn eigen collectie. De ontwerper creëert met kurk mogelijkheden die luxe uitstralen zonder enige afbreuk te doen aan de natuurlijke en robuuste eigenschappen. Kuster: “Kurk past bij onze sfeer, kleurt goed met hout en is uitstekend te combineren met bijvoorbeeld satijn en chroom. Het contrast tussen de materialen is sexy en stoer.”

Kurk in de club

Afgelopen weekend is in Amsterdam de Jimmy Woo heropend. De club is volledig opnieuw gedecoreerd naar het creatief design van eigenaar Casper Reinders. Hij heeft er voor gekozen om kurk op de wand te verwerken in de “Jimmy’s”. Het resultaat is verbluffend. In combinatie met suède banken en antieke kasten geeft het kurk de club een uitdagende en rauwe uitstraling.

Vertaal de trend in huis

De trend om kurk in het interieur op te nemen is ook binnenshuis te vertalen. Vloeren en wanden van kurk zijn er in alle soorten en maten. Mix en match kurk net als Eric Kuster en Casper Reinders met materialen als brons, hout, suède en chroom voor een stoere inrichting. Speel met lichtinval en decoreer met bloemen voor een natuurlijk effect. Ook voor mensen die liever gaan voor een veilig interieur biedt kurk tal van mogelijkheden. Raak geïnspireerd op www.kurkinhuis.nl.

Publicatiedatum: 22 september 2010

Reacties