Kurk met houtmotief

Dat een kurkvloer heel veel voordelen heeft weet je vast wel. Maar dat er ook kurkvloeren zijn die je niet van een houten vloer kunt onderscheiden?

Kurkvloeren met houtlook

Als veel mensen het woord kurkvloer horen denken ze meteen aan prikborden, wijnstoppen of toch zeker die bruine kurkkleur. Niet iedereen vindt dat mooi en het past ook niet in ieder interieur.

Daarom heeft de tijd ook in kurkland niet stil gestaan. Tegenwoordig kan je kurk kleuren, waardoor er al een heel ander uitzicht ontstaat. Maar dat niet alleen. Er bestaan inmiddels ook kurkvloeren die niet van een houten vloer te onderscheiden zijn.

De kurktegels zijn dan in principe de gewone gekende kurktegels maar dan met een print erop. Uiteindelijk of je nu een kleurlaag aanbrengt of een print maakt niet veel uit. Deze kan je dus probleemloos in een badkamer leggen (mits goed afgelakt natuurlijk).

Ook in de zwevende kurkvloeren met kliksysteem heb je een scala aan houtmotieven. Sommige ook met een print (de zogenaamde Art Comfort of Digi kurk). En verder heeft Wicanders een uitgebreide collectie Vinyl kurkvloeren. Eigenlijk gewoon een zwevende kurkvloer met een vinyl toplaag. Klikken en klaar. Nooit meer lakken en 25 jaar garantie. Super dus.

Nieuw is de Hydrocork van Wicanders. Ook een kurkvloer met een pvc toplaag maar zonder HDF. Een hele stille vloer dus. Puur kurk en pvc. Uitstekend tegen vocht bestand - what's in a name ;-). Met kliksysteem, de vloer ligt dus ook wel los, maar is dun. 6 mm. Daarom bijna overal toepasbaar, ook in de badkamer.

LEGDEMONSTRATIES 14-15-16 FEBRUARI – ook op zondag
Op 14, 15 en zondag 16 februari houden wij leg-demonstraties. We tonen u precies hoe je een kleef-kurk-vloer zelf kunt plaatsen. Nadien kunt u alles vragen wat u nog weten wilt. We demonstreren om 11 uur, 13.30 uur en 15 uur. We zijn steeds geopend van 10 – 17 uur.
Kom langs en wij zorgen voor de koffie!

Voor meer info surf je naar www.kurkexpert.be