Kleuren van je kurkvloer

Een kurkvloer is niet alleen geluiddempend en warm maar heeft ook een zeer lange levensduur. 25 jaar is geen uitzondering meer. Maar wat nu als je een andere kleur wenst? Dat kan met de Kurco dekkende kleurlak. Wij kunnen iedere RAL kleur voor u maken.

Het (opnieuw) kleuren van een kurkvloer

Een kurkvloer kan enorm lang meegaan. 25 jaar is echt geen uitzondering meer. Af en toe een nieuwe laklaag aanbrengen is dan wel nodig. De laklaag is immers de slijtlaag van je vloer. Je kan het vergelijken met de "grote beurt" van je auto. Dit moet ook regelmatig gebeuren afhankelijk van het aantal km dat je rijdt. Meestal is herlakken om de 7 - 10 jaar nodig. Slaapkamers hoef je misschien pas om de 15 - 20 jaar opnieuw te herlakken.

Dit geldt overigens steeds voor verlijmde en gelakte kurkvloeren. Zwevende kurkvloeren (met een kliksysteem) kan je niet altijd overlakken.

Dat overlakken kan met een watergedragen, kleurloze PU kurklak. Wel kan je kiezen uit verschillende kwaliteiten kurklak. Hoe hoger het PU gehalte hoe slijtvaster de lak. Tegenwoordig zijn er ook 2 componentenlakken, die zijn nog beter van kwaliteit. Verder kan je ook nog kiezen uit ultra mat, mat of satin glans.

Wanneer je lakt met een kleurloze lak veranderd er niets aan de kleur van je vloer. Eventuele kleine beschadigingen kan je bijkleuren met de speciale kurk-grondverf. Maar wat nu als je de kleur van je vloer volledig beu bent? Of als je een schouw hebt weggebroken en daar geen vloer ligt? Dan kan je je bestaande kurkvloer aanleggen en het geheel opnieuw kleuren. Hiervoor gebruik je de speciale Rainbow Colorprimer. Deze is verkrijgbaar in bijna iedere RAL kleur.

Het uitzicht van je vloer gaat dan wel volledig veranderen. De struktuur van de kurk gaat volledig verdwijnen (wordt ondergeverfd). Het geheel wordt dan heel strak. Als je een vloer hebt met "voegjes" blijven deze wel zichtbaar. Een groffere struktuur geeft ook een heel ander effect dan een super gladde struktuur. Eventueel kan je nog wel speciale "marmer"effecten geven aan je vloer door met een andere kleur te marmeren.

Voor het veranderen van kleur zijn 2 kleurlagen meestal voldoende, al is dit wel afhankelijk van de huidigde kleur van je vloer en de kleur die je kiest. Na het aanbrengen van de kleurlagen moeten ook nog 2 kleurloze laklagen worden aangebracht. Anders zou je de kleur gaan aflopen en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Zoals bij alle verf en schilderwerken is een goede voorbereiding heel belangrijk. Hoe alles nu in zijn werk gaat hebben we uitgebreid beschreven in onze handleiding. Natuurlijk kunt u ons steeds contacteren voor meer informatie.

Ziet u het zelf overlakken helemaal niet zitten? Geen probleem. Onze ervaren mensen voeren deze klus graag voor u uit. Mail ons uw vragen en geef ons het aantal m2 door en wij maken vrijblijvend een offerte voor u info@kurkexpert.be. Wilt u alles zelf doen? Dan kunt u alle materialen eenvoudig online bestellen surf hiervoor naar onze webwinkel www.kurkexpert.be