Foto: Vloer_woonkamer

Kies de juiste vloer voor je woonkamer

De vloer is de basis voor de inrichting.

Pascal 30 April 2024

Als je je woonkamer of een andere ruimte in huis opnieuw gaat inrichten dan hoort daar natuurlijk ook een mooie vloer bij. De vloer is de basis voor de inrichting. De kleur daarvan moet passen bij de meubels die je nu hebt, maar als je over een paar jaar toe bent aan een andere bank of eethoek dan moet ook die als het even kan matchen met de vloer. Want een vloer gaat over het algemeen makkelijk tien tot vijftien jaar mee. Dit hangt natuurlijk wel af van het soort vloerbedekking dat je kiest. Tapijt gaat vaak het minst lang mee, maar ook daarin zitten grote verschillen.

Projecttapijt voor thuis

Projecttapijt wordt meestal toegepast in bedrijfsruimtes. Maar toch kun je projectvloeren ook heel goed thuis gebruiken. Zo is projecttapijt heel geschikt voor op de trap. Daar wordt veel gelopen en dan is een ander soort tapijt vaak snel versleten. Ook in een gang of op de overloop van de slaapverdieping kun je prima projecttapijt laten leggen. Het voordeel van tapijt op de trap is dat dit het geluid goed dempt. Zeker in een woning met dunne tussenmuren is dat prettig. Zo hoef je niet de trap op te sluipen om de buren niet te hinderen als je ’s avonds laat thuiskomt of ’s morgens vroeg de deur uit moet.

Zelf leggen of laten doen?

Het leggen van een vloer, zeker het stofferen van een trap, is minder eenvoudig dan je misschien denkt. Je wilt natuurlijk dat de vloer er netjes in ligt. Je kunt er meestal voor kiezen om dit uit te besteden aan de leverancier van je vloer. Houd daarbij rekening mee dat hiervoor vaak een wachttijd geldt, veel bedrijven kampen met personeelstekorten. Voor het plaatsen van een vloer moet de ondervloer soms worden geëgaliseerd. Dit is meestal een halve tot een hele dag werk, afhankelijk van het aantal vierkante meters. Daarna moet deze laag goed kunnen drogen, het liefst 48 uur. Vervolgens moet de oorspronkelijke vloer nog worden geplaatst. Ook deze kan een droogtijd nodig hebben, bijvoorbeeld als het gaat om een gietvloer.

Een vloer online bestellen

Je kunt een nieuwe vloer prima online bestellen. Als je goed weet wat je wilt dan is dat geen enkel probleem. Soms kan het zijn dat de kleur in het echt iets anders uitpakt dan op een foto op een website. Houd daar dus wel rekening mee. Als je zeker wilt weten wat je koopt, dan is gaan kijken in een showroom de beste optie. Maar je kunt wel alvast wat voorwerk doen door thuis te bekijken wat je mooi vindt. Dat maakt het kiezen in de winkel een stuk makkelijker. Ook qua prijsklasse voor je nieuwe vloer is het handig als een verkoper weet wat je budget is. Dan kan daar op ingespeeld worden en wordt er geen tijd verspild met vloeren die niet aan je wensen op dat punt voldoen.

Kijk voor meer informatie over projectvloeren op https://www.rodelopers.com/nl_NL/

Reacties