string(1) "p"

Keuken & een houten vloer = een PRIMA IDEE!

Een houten vloer van de kamer laten doorlopen in de keuken creëert rust en eenheid – het geeft een prachtig ruimtelijk effect.

Is een houten vloer wel geschikt voor in de keuken? JA ABSOLUUT. Afwerking kan met parketolie OF met

Veel mensen twijfelen of het wel kan en verstandig is…….

 • “Hoe met gemorste vetvlekken door het koken?”
 • “Hoe met gemorste watervlekken van de vaatwasser of van de gootsteen?”
 • “Slijtage door veel staan bij het aanrecht & gasfornuis/kookplaat?”
 • “Een keukenvloer wordt meer intensief belopen, dus meer slijtage?”

Met de juiste houtsoort en de juiste afwerkingsproducten kan dit perfect! Bona PARKETOLIE en Bona PARKETLAK zijn hier uitermate voor geschikt.

 • PARKETOLIE: BONA CRAFT OLIE 2K is een sterke parketolie – 2 componenten. Zijn unieke formule, op basis van plantaardige oliën, zorgt voor een snelle droging en de allerbeste bescherming. Het is de ideale afwerking voor soms lastige houtsoorten als kambala, afzelia en walnoot. Ook goed te gebruiken op gerookt eiken en gestoomd beuken. Bona Craft Oil 2K zorgt voor een bijzonder fraai en water- en vlekbestendig oppervlak en is klaar voor gebruik na een droogtijd van slechts 8 uur (Neutral) tot 12 uur (Kleurolie). Verkrijgbaar in 17 kleuren.
 • PARKETLAK: BONA TRAFFIC HD: 's werelds sterkste en snelst drogende hoogwaardige parketlak voor houten vloeren die onderhevig zijn aan extreme slijtage / die zeer intensief worden belopen. De vloer kan nu reeds na 12 uur nà de laatste laklaag maximaal belast worden. Wordt gebruikt in hotels, restaurants, beurshallen, treinstations en luchthavens over de hele wereld, waar een korte downtijd essentieel is. Op waterbasis, VOS- en geurarm. Niet vergelend.
 • Wil je een kleurolie en je twijfelt toch nog? UNIEK: de Bona Craft Olie 2K KAN worden afgelakt met Bona Parketlak Traffic HD. Zo heb je de voordelen van een olie en lak in 1. De mooie matte, uitstraling (naturel of in kleur) en een matte lakbeschermlaag. Zo kan je vloer er jarenlang tegenaan.

 TIPS OM DE VLOER MOOI TE HOUDEN

 1. TIP 1: Regelmatig even reinigen. Je hoeft geen emmer en dweil te gebruiken. Met de Bona Spray Mop met de Cleaning Pad is het A) pakken B) sprayen C) wissen D) reinigen E) klaar.
 2. TIP 2: Regelmatig stofzuigen… vuil dat steeds nat wordt, wordt ingelopen. Met de Bona Spray Mop kan je ook met de Stofpad (met elektrostatische eigenschappen) het losse stof wegnemen.
 3. TIP 3: Dit doen wij zelf…. Bij het koken gooien wij altijd een langwerpige vloerdweil op de grond (2 stukken aan elkaar genaaid). Dan eten en na het eten met de voet naar de plek bij de gootsteen. Daarna omspoelen voor vaatwasser (of afwassen als men geen vaatwasser heeft). KLAAR, oprapen en weer terugleggen op de kruk. Doen wij al jaren en totaal geen moeite om dit steeds te doen. 1x in de zoveel tijd gaat die doek in de wasmachine….. vloer is na 10 jaar nog steeds mooi in de keuken, zelfs bij die plekken die…….
 4. TIP 4: Zorg er wel voor dat de houten vloer tegen de onderplint van de keuken wordt gelegd en niet eronder… beetje zonde van het geld voor hout wat je toch niet ziet maar belangrijker is dat hout nl. op den duur kan gaan werken en dan kan dus ook de keuken hierdoor problemen krijgen. En mocht je door de ingebouwde vaatwasser lekkage krijgen of bij de gootsteen…. En als je de houten vloer wilt demonteren over tig jaar dan is dat dus niet handig. maar de parketteur kan je hierover alles vertellen.
 5.  ZIE ALLE TIPS HOUTEN VLOEREN OP: https://www.bona.com/nl/Consument/Ik-wil/Tips-en-oplossingen/

ALLE Tips Houten Vloeren