Foto: HuisIsolatie

Je huis isoleren doe je eenvoudig zelf!

Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook heel fijn voor jezelf en je portemonnee.

Jordy 20 Juni 2024

We horen steeds vaker over het isoleren van woningen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook heel fijn voor jezelf en je portemonnee. Natuurlijk zijn er verschillende manieren waarop je jouw eigen huis kunt isoleren. Denk bijvoorbeeld aan het opvullen van de kruipruimte, het aanbrengen van isolerend materiaal in je spouwmuren of het toepassen van isolatieplaten aan de binnenkant van je schuine dak. Dit zijn allemaal perfecte manieren om je huis te isoleren tegen tocht en warmteverlies. Daarnaast zijn er ook verschillende oplossingen als je je woning om een andere reden wilt isoleren. Uiteraard is er voor elke toepassing een perfect product beschikbaar. Dit bestel je eenvoudig en snel online. Hiervoor kun je terecht bij verschillende gespecialiseerde bedrijven. Goede voorbeelden van veelzijdige isolatiematerialen zijn onder meer celrubber en schuimrubber. Wil je weten waar je deze producten voor gebruikt? Wij leggen het je graag uit! 

Wat kun je doen met celrubber? 

Ben je op zoek naar een ontzettend veelzijdig isolatieproduct dat ook nog eens ontzettend flexibel is? Dan is celrubber een hele goede keuze. Het wordt gemaakt van EPDM, neopreen, NBR of natuurrubber en elke uitvoering heeft zijn eigen voordelen. Over het algemeen wordt het veel gebruikt bij het bouwen van auto’s en vliegtuigen. De reden hiervoor is dat celrubber ontzettend goed bestand is tegen trillingen. Deze wordt krachtig opgevangen, waardoor onderdelen of spullen beter op hun plek blijven. Ook zorgt het voor een duurzame afdichting tegen onder meer water, lucht, stof en geluid. Nog een pluspunt van dit product is dat het uit zichzelf terugveert naar zijn oorspronkelijke vorm, zelfs als er veel gewicht op heeft gestaan. Je kunt dit type isolatiemateriaal onder meer kopen op de rol, in plaatvorm, in blokjes en ringen en als bandjes. 

Je vloer isoleren met schuimrubber
Ga je een nieuwe laminaatvloer of parket leggen? Ook dan is het handig om eerst te zorgen voor goede isolatie. Hiermee voorkom je enorme geluidsoverlast. Een product als schuimrubber is zeer geschikt voor dergelijke toepassingen. Het is veelzijdig inzetbaar en isoleert ook goed tegen warmte, kou en tocht. Verder zorgt het ook voor een uitstekende schokdemping, wat natuurlijk ook erg fijn is onder je nieuwe vloer. Vanzelfsprekend is ook schuimrubber verkrijgbaar in allerlei variaties. Zo kun je schuimrubber op de rol kopen in diktes variërend tussen de een en vijftien millimeter. 

Reacties