Slaapkamer vloer

Naast de houten vloer in de woonkamer wordt de houten vloer tegenwoordig ook steeds vaker in de slaapkamer gelegd. En dat kan ook prima want hout voelt niet koud aan en heeft een warme uitstraling.

Beukers Vloeren

Zonder al te veel moeite en tegen zeer gunstige prijs kunnen nu ook slaapkamers voorzien worden van een prachtige houten vloer.

 

Aangezien het hout minder intensief gebruikt wordt, is het mogelijk een minder dikke toplaag voor de slaapkamer te gebruiken. Bij Beukers vloeren is hiervoor het speciale ECO-1 systeem ontwikkeld. Een vloer waarbij de planken worden voorzien van een ± 3 mm dikke toplaag van massief hout en een corrigerende onderlaag. De planken hebben een dikte van 15 mm en een breedte van 180, 200, 220 of 240 mm en zijn in vrijwel elke houtsoort en afwerking verkrijgbaar. Bij een vloer die niet zo intensief belopen wordt, is een dikke toplaag niet nodig, waardoor de prijs uiterst gunstig is.

Voor dit zeer stabiele losliggende, en daarmee verhuisbare systeem, zijn vrijwel geen speciale gereedschappen of montage technieken nodig. Elke plank heeft een verbinding aan de langszijde en kopse kant. Daarmee worden de delen moeiteloos strak en glad tegen elkaar gelegd zonder dat er lijm aan te pas komt.

De planken kunnen van tevoren gelakt, geolied of voor een wasvloer geïmpregneerd aangeleverd worden.

Het ECO-1 systeem kan ook op vloerverwarming toegepast worden. De delen dienen dan wel verlijmd te worden op de ondervloer.

Wij adviseren om speciale patroonvloeren, zoals visgraat, te laten leggen door de vloerenleggers van Beukers Vloeren.