string(1) "p"

Gietvloer in de woonkamer

5x inspiratie voor een gietvloer in de woonkamer.

De woonkamer is misschien wel de belangrijkste ruimte in je huis. Dit is een ruimte waar veel gebeurt: hier ontspan je na een dag werken, ontvang je vrienden en familie, kijk je een filmpje, en ga zo maar door. Als er dus een ruimte in huis is waar de sfeer goed moet zijn, dan is het wel de woonkamer. Een gietvloer kan daar ongetwijfeld aan bijdragen. Waarom is een gietvloer zo sfeervol in de woonkamer? En hoe geef je deze vloer extra sfeer? In dit artikel geven we je inspiratie!

1. De woonkamer en keuken als één geheel

Een trend van dit moment is de woonkamer die in een ruimte doorloopt naar de keuken, waardoor het één geheel uitstraalt. Een verklaring waarom dit zo populair is, is waarschijnlijk omdat het strak en gezellig oogt. Wanneer je deze strakke uitstraling wilt versterken, dan is een gietvloer een zeer goede keuze. De strakke en naadloze look zorgt ervoor dat de grote ruimte als één geheel is.

Bron: Bloglovin

2. Een gietvloer in combinatie met hout

De combinatie van natuurlijke materialen is een geweldige toevoeging aan je interieur. Een inspirerend voorbeeld is het combineren van beton met hout, zoals in onderstaande afbeelding. Een betonlook gietvloer in een interieur met houten balken, -deuren en -meubels is een garantie voor sfeer en stijl.

Bron: Welke.nl

3. Kies het juiste vloerkleed

Vloerkleden zijn er in allerlei soorten, kleuren en vormen. Het vinden van het ultieme vloerkleed die zowel past bij jouw vloer als bij de rest van je interieur is in de meeste gevallen dan ook een lastige opgave. Twee vloerkleden die sfeervol én trendy zijn, en bovendien goed passen bij een gietvloer, zijn de volgende:

- Dierenhuid

Het dunne dierenhuid-vloerkleed zien we steeds vaker terug in het interieur. Het geeft een sfeervolle en stoere uitstraling wanneer het op een gietvloer wordt geplaatst.

 

- Hoogpolig en zacht

Een hoogpolig vloerkleed geeft een mooi beeld op een gietvloer. Dit omdat de drukke structuur van het kleed met de strakke naadloze vloer, een sterk contrast veroorzaakt. Daarnaast geeft een hoogpolig vloerkleed je interieur een huiselijke sfeer. Bovendien is het lekker zacht aan je voeten!

4. Licht maar toch warm!

Een gietvoer in de woonkamer geeft je interieur meestal een lichte uitstraling. Wanneer je kiest voor een lichte kleur die een warme tint heeft, creëer je een warme maar toch frisse sfeer in je woonkamer. Daarnaast kun je natuurlijk warmte aanbrengen met warm-gekleurde meubels en decoraties.

Bron: Blog.Jelanieshop

Bron: StudioWW

5. Een industriële lamp

Een leuke toevoeging aan een woonkamer met een gietvloer is een industriële lamp. Deze lamp geeft een stoere en robuuste look aan je interieur en springt er echt uit. Deze soort lamp vormt helemaal een goede combinatie met een betonnen gietvloer.

Bron: Hautelook

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een gietvloer in je woonkamer? Neem dan gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie. Wij helpen je graag verder!