Foto: wollig-tapijt-wonen

Een warm welkom: Waarom elk huis een wollen vloerkleed zou moeten hebben

Een wollen vloerkleed is een belangrijke woonaccessoire voor elk huis. Ze zien er namelijk niet alleen mooi uit, maar bieden ook nog eens andere praktische voordelen.

Henny 27 Oktober 2022

Wist je dat de eerste vloerkleden gemaakt werden van wol? Tegenwoordig zijn er veel meer soorten vloerkleden beschikbaar, maar toch blijft een wollen kleed altijd populair. Dat komt doordat een wollen vloerkleed beschikt over voordelen waar een synthetisch kleed niet aan kan tippen. In deze blog lees je daarom meer over de voordelen van een wollen vloerkleed en waarom deze ook bij jou thuis niet mag ontbreken!

Natuurlijk en rustgevend

Een wollen vloerkleed heeft naast de vele praktische voordelen een rustgevende werking op een kamer. Dat maakt een wollen vloerkleed perfect voor de zithoek in je woonkamer, waar je na een lange dag weer helemaal tot rust kan komen. Een wollen vloerkleed is ook perfect voor in de slaapkamer, waar je kunt genieten van warme voeten zodra je wakker wordt. Meer over de praktische voordelen van dit vloerkleed, lees je hieronder!

Geschikt voor de winter én zomer

Wanneer je een wollen vloerkleed aanschaft, kies je voor kwaliteit. Wol is namelijk een duurzame stof die lang meegaat. Daarnaast is wol ook een natuurlijke vezel, waardoor het ademend is en vocht op kan nemen. Dit maakt wol perfect voor gebruik in huis, omdat het de temperatuur in huis reguleert. In de winter houdt een wollen vloerkleed je warm, terwijl het in de zomer juist koelte kan bieden door de isolerende werking die het heeft.

Een wollen vloerkleed is elastisch

Een ander voordeel van wol is dat het sterk en slijtvast is. Daardoor is een wollen vloerkleed perfect voor gebruik in een ruimte waar veel gebeurt, zoals de woonkamer of de keuken. Een wollen vloerkleed blijft dus lang zijn vorm behouden, wat ideaal is voor de drukke huishoudens onder ons!

Veilig en vuurvertragend

Een wollen vloerkleed is niet alleen praktisch, maar ook veilig. Wol is namelijk een natuurlijke vezel die vuurvertragend werkt. Daardoor brandt een wollen vloerkleed niet snel, wat goed nieuws is voor mensen die dol op kaarsen zijn. Dit maakt een wollen vloerkleed overigens ook een goede keuze als je een open haard hebt. Wanneer je dus op zoek bent naar een veilige vloerkleden, dan is een wollen kleed de beste keuze.

Vlekken en een wollen vloerkleed

Als je je daarnaast druk maakt over vlekken die lastig schoon te maken zijn, is een wollen vloerkleed de perfecte keuze! Door de natuurlijke eigenschappen die wol bevat, is het ook vuilwerend. Dit houdt in dat de kans op vlekken in een wollen vloerkleed veel kleiner is in vergelijking met andere kleden. Wanneer er dan toch vlekken op je kleed komen, dan zijn ze vaak snel weer verdwenen of makkelijk schoon te maken met een vochtige doek.

Een wollen vloerkleed kopen

Nu je weet waarom een wollen vloerkleed de beste keuze is, is het een goed idee om alvast wat inspiratie op te doen. Een wollen vloerkleed is namelijk beschikbaar in allerlei formaten, designs en kleuren, dus het is verstandig om te kijken welk vloerkleed het beste bij jou en je ruimte past. Als je thuis ook een warm welkom wilt creëren, dan is wol dus de beste keuze!

Reacties