Foto: Emelion-bourgondische-dallen-4415-bewerkt

De veelzijdigheid van natuursteenvloeren

Een natuursteenvloer kan op verschillende manieren zijn ontstaan, door bijvoorbeeld stolling (graniet/basalt) of afzetting (kalksteen).

06 Maart 2023

De leuzen; “alle kleuren van de regenboog” als ook ‘vijftig tinten grijs’ zijn niet alleen bestemd voor titels van muziekclips of films, maar kunnen net zo goed slaan op de enorme keuze in natuursteenvloeren.

Een natuursteenvloer kan op verschillende manieren zijn ontstaan, door aniet/basalt) of afzetting (kalksteen). Toch hebben ze allemaal één eigenschap gemeen; ze zijn allemaal gevormd door tijd, druk en temperatuur van onze aarde.

Kersbergen richt zich met zijn assortiment natuursteenvloeren voornamelijk op de rijke keuze in kalksteenvloeren. Hiertoe behoren onder andere het welbekende Belgisch hardsteen, travertin vloeren als ook Bourgondische dallen.

Met name is laatstgenoemde een type steen waar veel kalksteenvloeren zich onder scharen. Hoewel oorspronkelijk alleen de kalkstenen vloeren uit Frankrijk deze naam droegen, is de betekenis van deze term de laatste jaren steeds breder getrokken. Dit betekent dat natuursteenvloeren uit allerlei landen zoals Marokko, Roemenië als ook Italië vaak ook onder de term ‘Bourgondische dallen’ worden verkocht.

Het gaat hierbij voornamelijk om de uitstraling van de vloertegels dat zij ook onder deze term worden geschaard. Het zijn namelijk vloeren met een mooi doorleefde uitstraling, waar met plezier en zonder veel (onderhouds-) zorgen kan worden geleefd.

Marokkaanse kalksteen Emelion

Deze kalksteen afkomstig uit Marokko kenmerkt zich door de zachte pasteltinten en het verouderde oppervlak. Standaard worden de tegels geleverd in een zacht beige mix, maar indien gewenst kunnen er grijstinten aan worden toegevoegd. De toevoeging van enkele grijze tegels als strooitegel geeft de vloer een extra dimensie en maakt het een speels geheel. -ter illustratie: enkele foto’s mét en zonder grijstinten in dezelfde woning.

De zachte pasteltinten en de vele mogelijkheden in bewerking en maatvoering, maakt de Marokkaanse kalksteen een type vloertegel die geschikt is voor vele interieurstijlen. Benieuwd of er een tegel is die past bij uw interieurontwerp? Bezoek de showroom in Ameide voor inspiratie.

Meer van Kersbergen natuursteen vloeren
Reacties
Anderen bekeken ook