Foto: Houten_vloer_afbeelding

5 tips om je houten vloer mooi te houden

Houten vloeren kunnen een prachtige toevoeging zijn aan elke woning. Ze zijn duurzaam, natuurlijk en hebben een warme uitstraling.

15 Maart 2023

Om ervoor te zorgen dat uw houten vloeren hun schoonheid behouden en jarenlang meegaan, is regelmatig onderhoud essentieel. Hieronder bespreken we enkele belangrijke tips voor het onderhoud en beschermen van uw houten vloeren.

Houd uw vloer schoon

Om te beginnen is het belangrijk het vuil buiten te houden. Leg buiten een borstelmat neer en bij binnenkomst een schoonloopmat. Daarnaast is regelmatig stofzuigen en dweilen van uw houten vloeren een must. Vuil, stof en zand kunnen krassen veroorzaken en de afwerking van uw vloer beschadigen. Gebruik bij het stofzuigen een zachte borstel. Dweil de vloer met een vochtige doek en vermijd het gebruik van te veel water, aangezien overtollig vocht kan leiden tot kromtrekken of barsten van de vloer.

Bescherm uw vloer tegen krassen

Houten vloeren zijn gevoelig voor krassen en deuken. Gebruik daarom de krasvrije stoelpootdoppen van Scratch no More. Deze stoelglijders zijn voorzien van drooglooptapijt en zijn gegarandeerd krasvrij. Dit in tegenstelling tot vilt- en teflonglijders, welke krassen kunnen veroorzaken. Vermijd ook het gebruik van schoenen met hoge hakken en zware voorwerpen die op uw vloer kunnen vallen.

Onderhoud de afwerking

De afwerking van uw houten vloer is de beschermende laag die de vloer tegen vuil en slijtage beschermt. Het is belangrijk om deze afwerking goed te onderhouden. Wanneer de afwerking zijn glans begint te verliezen of slijtage vertoont, kunt u de vloer opnieuw laten afwerken door een professional. Dit zorgt ervoor dat uw vloer opnieuw beschermd is tegen vuil, slijtage en krassen.

Vermijd vocht

Houten vloeren zijn gevoelig voor vocht. Vermijd daarom het gebruik van teveel water bij het schoonmaken van uw vloer en veeg eventuele gemorste vloeistoffen onmiddellijk op. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid in uw huis op een acceptabel niveau is om kromtrekken en barsten van uw vloer te voorkomen.

Bescherm uw vloer tegen de zon

Blootstelling aan direct zonlicht kan leiden tot verkleuring van uw houten vloer. Gebruik gordijnen of zonwering om uw vloer te beschermen tegen direct zonlicht. Vermijd ook het plaatsen van meubels en tapijten op dezelfde plek, omdat dit kan leiden tot verkleuring van de vloer.

Ben je benieuwd naar de krasvrije beschermdoppen van Scratch no More? Ga naar www.scratchnomore.nl.

Meer van Scratch no More
Reacties