Foto: 260248.jpeg

Luxaflex houten jaloezieën: in bamboe of walnoot? In trendy wit of hoogglanspianolak?

Lichte bamboe of exclusieve walnoot? Trendy wit of hoogglanspianolak? De collectie Houten Jaloezieën heeft heel wat in haar mars.

 

En nog nooit was de keuze voor een persoonlijk interieur zo groot. Luxaflex® stelt de ambitieuze jaloezieën met toekomst voor.

 

Het Luxaflex®-assortiment Houten Jaloezieën omvat tientallenverschillende houtsoorten en kleuren. De kerncollectie is FSC Basswood, duurzaam hout dat afkomstig is van verantwoord beheerde bossen. Maar liefst 70% van de houtsoorten die Luxaflex® voor de jaloezieën gebruikt, is afkomstig van FSC-gecertificeerde wouden. Luxaflex® is ook lid van Rainforest Alliance, een milieuorganisatie uit de Verenigde Staten die als doel heeft ecosystemen te beschermen, en de mensen en dieren die daarvan afhankelijk zijn.

Je treft vele bijzondere materialen in de collectie aan, zoals bamboe dat door zijn ecologische eigenschappen bijzonder natuurvriendelijk is. Het hardhout in de collecties, waaronder walnoot of esdoorn, kreeg een olielaag voor optimale bescherming tegen UV-straling én een exclusieve uitstraling in je interieur.

Ook de nieuwe kleuren en structuren verrassen: meer trendy wit en grijs maar ook hoogglanspianolak in rood en zwart. Deze nieuwe techniek geeft houten jaloezieën een eigentijdse uitstraling. Je kan zelfs je eigen kleur bepalen (RAL of NCS) of lamellen van verschillende houtsoorten en tinten combineren. Gloednieuw is ook de lamelbreedte van 68 mm – voor een exclusieve look met perfecte overlap.

Met Basics combineer je het beste uit twee werelden: de natuurlijke schoonheid van hout én gebruiksgemak. Zo kan je deze Houten Jaloezieën probleemloos plaatsen in ruimtes waar het klimaat niet geschikt is voor echt hout, zoals de badkamer of keuken. Voor afwerking en personalisatie kan je inspiratie putten uit de vele stoffen ladderbanden, zowel in unikleuren als met dessins.

Over Luxaflex®

Luxaflex® maakt deel uit van de Hunter Douglas Group die wereldmarktleider is in raambekleding en een belangrijke speler in architecturale producten. De beursgenoteerde groep, met hoofdzetel in Rotterdam, stelt wereldwijd zo’n 17.300 mensen tewerk en telt 169 bedrijven, 69 fabrieken en 100 filialen in meer dan 100 landen.

De groep startte in 1919 haar eerste machinefabriek op. Zo’n 25 jaar later ontwikkelde Joe Hunter de eerste jaloezie met horizontale lamellen en in 1951 ontstond vervolgens het merk Luxaflex®. Door continu exclusieve en innovatieve gepatenteerde maatproducten van topkwaliteit te introduceren, geldt Luxaflex® vandaag als absolute trendsetter in de wereld van modieuze raambekleding. Het ruime assortiment Luxaflex®-producten omvat verschillende soorten jaloezieën, exclusieve shades (Silhouette®, Facette®, Duette®), rol- en vouwgordijnen (Roman Shades).

Luxaflex® is een verantwoordelijk, milieubewust merk dat zich ten volle inzet om vernieuwende raamdecoraties van topkwaliteit te produceren, die tegelijkertijd energie-efficiënt en trendy zijn.

Meer informatie: www.luxaflex.nl.

Publicatiedatum: 31 januari 2011

Reacties