string(1) "a"

5 redenen waarom je jaloezieën in huis wilt

Jaloezieën zijn weer helemaal terug van weggeweest. Sterker nog, ze zijn ontzettend hip en hangen tegenwoordig in bijna elk modern huis.

Guido van Loon 17 Januari 2022

We snappen dat je de meeste interieurtrends niet klakkeloos volgt, want dan blijf je bezig met investeren in je huis. Er zijn namelijk constant interieurtrends die komen en gaan. Toch is de hype rondom jaloezieën niet voor niks, want dit type raambekleding heeft een aantal voordelen. We zetten ze even voor je op een rijtje.

1. Verkrijgbaar in allerlei kleuren

Jaloezieën kun je tegenwoordig in allerlei kleuren bestellen. Op die manier kun je ze perfect laten matchen bij de rest van je interieur, waardoor ze niet de aandacht opeisen. Jaloezie wit is doorgaans een veelgekozen kleur, maar als de rest van jouw interieur uit donkere en chique kleuren bestaat, kun je ze natuurlijk ook laten matchen bij je zwartstalen deuren of je donkerblauwe bank.

2. Meerdere materialen beschikbaar

De hoeveelheid keuze houdt niet op bij kleur, want je kunt ook nog eens uit ontzettend veel materialen kiezen. Houten jaloezieën hebben momenteel de voorkeur bij veel huishoudens, maar je kunt natuurlijk ook van aluminium of pvc op maat laten maken. Het ligt er maar net aan wat voor interieurstijl je in huis hebt en wat jouw voorkeur heeft.

3. Zorgt voor extra privacy

Privacy is voor veel mensen belangrijk, want niemand houdt ervan als je buren lekker naar binnen gluren terwijl jij de afwas staat te doen of je koffie in je badjas klaarmaakt. Als je jaloezieën voor de ramen hebt hangen, kun je deze volledig sluiten en alle manieren van bekijks wegnemen. Ook kun je ze gedeeltelijk open laten, waardoor het zicht alsnog bemoeilijk wordt.

4. Houd veel licht tegen

Als je graag niet te veel licht in huis hebt, zijn jaloezieën voor de ramen een perfecte oplossing. Je kunt namelijk de hoeveelheid licht in huis hier goed mee controleren, zodat je precies zoveel daglicht of zonnestralen in huis hebt als dat jij wilt.

5. Helpt bij isolatie

Door de ramen ontsnapt de meeste warmte, vooral in de winter. Wanneer je hier raambekleding voor hangt, kun je dit gedeeltelijk tegenhouden waardoor je niet ontzettend hard hoeft te stoken om je huis warm te houden. Voornamelijk jaloezieën van hout kunnen echt goed bijdragen aan de totale isolatie, omdat ze tocht tegengaan wanneer ze volledig gesloten zijn. Ideaal!

 

 

Reacties