Foto: velux-zon-wering-zonne-energie

Combineer comfort en gebruiksgemak met energiebesparing

De VELUX rolgordijnen en verduisterende rolgordijnen op zonne-energie zijn nu ook voorzien van het io-homecontrol? systeem.

De VELUX rolgordijnen en verduisterende rolgordijnen op zonne-energie zijn nu ook voorzien van het io-homecontrol? systeem.

Met de introductie van deze (verduisterende) rolgordijnen kan efficiënt gebruik worden gemaakt van passieve zonne-energie en het comfort in de woning nog verder worden verbeterd. Producten met io-homecontrol communiceren met elkaar op basis van radiografische technologie. De elektrische raamdecoratie op zonne-energie is draadloos en daardoor eenvoudig op VELUX dakvensters te monteren via de voorgemonteerde montageblokjes. De stroomvoorziening wordt geregeld door een geïntegreerde oplaadbare accu die wordt opgeladen door een zonnepaneel op de rolgordijnen.

 

Met de nieuwe elektrische (verduisterende) rolgordijnen op zonne-energie kan ook bij handbediende dakvensters eenvoudig sfeer of verduistering worden gecreëerd met 77 verschillende kleuren en dessins. Met het io-homecontrol systeem aangestuurd door zonne-energie wordt comfort gecombineerd met een besparing op de energiekosten.

Energiezuinig comfort met één afstandsbediening

Met de io-homecontrol dakvensteropener op zonne-energie verandert een al geplaatst handmatig dakvenster eenvoudig in een draadloos elektrisch dakvenster. Gecombineerd met een elektrisch rolluik op zonne-energie, kan efficiënt gebruik worden gemaakt van passieve zonne-energie, zonwering en natuurlijke ventilatie, waarmee energie wordt bespaard en een uitgebalanceerd binnenklimaat wordt gecreëerd. Zowel het dakvenster, het rolluik als het rolgordijn kan vanaf nu worden aangestuurd door zonne-energie en met één io-homecontrol afstandsbediening worden bediend. Hierbij stuurt het voorgeprogrammeerde energiebesparingprogramma in de afstandsbediening alle producten automatisch aan, waardoor zonweren en ventileren vanzelf gaat.

Over io-homecontrol®

io-homecontrol is een nieuw revolutionair platform. Producten met io-homecontrol technologie zijn ontworpen om met elkaar te communiceren. De io-homecontrol partners zijn Assa Abloy, Honeywell, Hörmann, Somfy, NIKO en VELUX. Alle aangesloten producten communiceren met elkaar op basis van radiografische technologie. Dit zorgt voor een eenvoudigere installatie, meer gebruiksgemak en een volledig overzicht van de status van alle producten in huis. Het VELUX io-homecontrol assortiment bestaat uit elektrische dakvensters en daglichtsystemen, bijpassende elektrische raamdecoratie, buitenzonweringen en rolluiken zowel op netstroom als op zonne-energie. De producten zijn te programmeren zodat ze op vooraf bepaalde tijden openen en/of sluiten. Dankzij de regensensor sluit het dakvenster tevens automatisch bij de eerste regendruppels.

Over VELUX

VELUX zorgt voor een aangenamere leefomgeving onder het dak door deze te voorzien van daglicht en frisse lucht. Naast een ruim aanbod van dakvensters en daglichtsystemen voor hellende daken biedt VELUX oplossingen voor platte daken. Het assortiment van VELUX bestaat bovendien uit vele typen raamdecoratie, buitenzonweringen, rolluiken, op afstand bedienbare intelligente producten en producten aangestuurd door zonne-energie.

Om oplossingen te bieden voor de wereldwijde roep om het energieverbruik terug te dringen, investeert VELUX uitgebreid in producten die hieraan kunnen bijdragen, zoals het Energiebalans dakvenster en drielaagse beglazing. In zes modelwoningen in het Model Home 2020 project laat VELUX concreet zien hoe gebouwen energieneutraal en energieproducerend kunnen worden gebouwd. VELUX bezit productievestigingen in tien landen, verkoopmaatschappijen in bijna veertig landen en is één van de sterkste merken in de wereldwijde sector bouwmaterialen. Producten van VELUX zijn in vrijwel de gehele wereld verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op www.velux.nl.

Publicatiedatum: 10 juli 2009

Reacties